Kaptein Hu

Inngår i produksjon Kjent fra seriene om "Kometkameratene".

Kaptein Lu var ei streng jente på romskipet til Kometkameratene. Hun skulle holde gutta i øra. Serien handlet om ni romvesener som nærmet seg jorda i et romskip. Mannskapets oppgave var å finne ut hva menneskene hodt på med. Kometkameratene ble skapt av det svenske selskapet BLA i Stockholm i samarbeid med NRK Super.

BLA har spesialisert seg på figurteater for fjernsyn. Selskapet var ansvarlig for idé, manus, regi og laging av figurer. Instruktør og ansvarlig for konsept var Petter Lennstrand (BLA Stockholm). 

Det ble skapt tilsammen 48 episoder i tidsrommet 2008 til 2011.

Informasjon

(Objekt ID 147084)
Objekttype Teaterfigur
Kategori Muppet
Les mer

I hver episode ble to romvesener sendt til jorda for å undersøke en  menneskelig aktivitet. Foruten undersøkelser handlet det også om å kommunisere med menneskene. Tilbake til romskipet diskuterte mannskapet hva de to utsendingene egentlig hadde opplevd

Kaptein Hu ble spilt av Hanne Dahle.

Kilder: Helgesen, Anne: Utstillingstekster til "Alle tiders barndomshelter". Slottsfjellsmuseet/Figurfestspillene 19.-28. januar 2024.

Giver: Utlånt av NRK.

Transportert: 19.03.  2024.

Materialtyper

Som de fleste av TV-figurene i denne serien var også Kaptein Lu laget av fleece lignende materiale. Hun var framstilt som en spinkel jente i kort kjolelignende klesplagg.  Armene og beina var tynne. Det mest karakteristiske for henne var de gule skjeve øynene og den lange halen bak på hodlet.

Vurdering er gjort på bakgrunn av foto. 

Konstruksjon/teknikk

Kaptein Lu er en muppet med stor bevegelig munn. Hun er også en stangfigur som kjennetegnes ved at figurspilleren beveger/animerer figurens to hender og armer med en hånd. Spilleren kan m a o både gi liv til munn/hode og til begge armene til figuren. Det krever øvelse og koordinering som en profesjonell figurspiller behersker.

Vurdering er gjort på bakgrunn av foto. 

Tilknyttet (1)
NRK (organisasjon) – Opphavsperson
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler