Kaptein Lu

Inngår i produksjon "Kometkameratene". Ble første gang vist i 2009.

Kaptein Lu var en kvinnelig sjef på romskipet Kometkameratene. Ombord i romskipet var det ni romvesner, seks voksne og tre unge romvesener. 

I hver episode var det to romvesener som ble sendt til jorda for å undersøke en eller annen menneskelig aktivitet. Det var mannskapets oppgave å finne ut hva menneskene holdt på med. Tilbake til romskipet diskuterte de hva de hadde sett og opplevd.  

Idé, instruktør og ansvarlig for prosjektet var Petter Lennstrands, BLA Stockholm i samarbeid med NRK Super.  Selskapet har spesialisert seg på figurteater for TV. De var også  ansvarlig for produksjon av TV-figurer.

Det ble laget tilsammen 48 episoder i tidsrommet 2008 til 2011.

Informasjon

(Objekt ID 146667)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 2009
Kategori Muppet
Emneord Barn
Størrelse Ca. 60 cm.
Lisens

BLA Stockholm og NRK Super.

Les mer

Kaptein Lu ble spilt av figurspiller og skuespiller Hanne Dahle. Lu  bestemte hvem som skal sendes/stråles ned til jorda for å ta kontakt med jordboerne. Hun blir selv igjen i romskipet for å følge med hva  som skjedde med de to  kometkameratene nede på jorda.

Romskipets mekaniker Mook, klarer ikke å reparere døra inn til kontrollsenteret og derfor fikk kaptein Lu døra i hodet. "Fiks den døra" er et gjennomgangsproblem i seriene.  

Kometkameratene har også et slagord: "Vi vil lære, vi vil teste."

Kilder: Helgesen, Anne: Utstillingstekster til "Alle tiders barndomshelter". Slottsfjellsmuseet/Figurfestspillene 19.-28. januar 2024. Figurspiller Hanne Dahle. 

https://no.wikipedia.org>wiki>Kometkameratene   

Giver: Utlånt av NRK Super. 

Transportert: 07.03. 2024.

Materialtyper

Kaptein Lu er en kvinnelig kaptein. Ansiktet har to store, skjeve og gule øyne med sort pupill. Den lange hestehalen er i konstant bevegelse. Ellers er det munnen som gir henne et markant uttrykk. 

Det ser ut som om hun er laget av syntetisk stoff. Drakten hun har på seg er ettersittende og rekker henne til knes. Det kan være en kjole, men det kan også være knebukser. De tynne armene og beina er også synlige på denne figuren. Hår og hestehale er burgunder-/rustrød, klesplagget er sort og ellers er 'huden' beige. 

Vurdering er gjort på bakgrunn av foto. 

Konstruksjon/teknikk

Det er munnpartiet som karakteriserer denne type TV-figur. Ansiktet er  bokstavelig talt delt i to for at munnen kan gjøre store bevegelser.  I tillegg til bevegelse og uttrykk i munnpartiet, har Lu armer/hender som blir styrt av stenger. Det er festet en tynn stang til hver av figurens hender. Beina får henge løst og bevege seg fritt.

Figurspilleren manipulerer/spiller munnpartiet med en hånd/arm og med den andre hånden beveges figurens to hender. 

Kaptein Lu var lett i vekt og god å spille.  I studio ble det lagt godt tilrette for for å imøtekomme figurspillernes behov. 

Vurdering er gjort på bakgrunn av foto. 

Tilknyttet (2)
NRK (organisasjon) – Opphavsperson
Kometkameratene (produksjon) – Muppet
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler