Gullars

Inngår i produksjon "Regnbuebyen", produsert av NRK Hordaland 1984-1990

Gullars var en fugl som medvirket i programserien Regnbuebyen. Han hadde et usedvanlig sørgmodig uttrykk og var dessuten dårlig til å fly. Programmet ble produsert av NRK Hordaland og alle snakket kav bergensk. Det ble laget 22 episoder i tidsrommet 1984-1990.

Figurdesigner var Knickerbocher (koreansk leketøysprodusent) og figurmaker var Solveig Tallaksen. Programleder var Marianne Persson Vaage og produsent var NRK Hordaland, Bergen.

Informasjon

(Objekt ID 145858)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 1984
Kategori Muppet
Emneord Barn
Lisens

NRK.

Les mer

Hver eneste episode startet med at Gullars var ute på flytur, men han mistet høyden og stupte ned og inn gjennom glasstaket i programlederens og Mariannes hus. Marianne var musikkskolelærer. Hos henne fikk han bo i en filoinkasse. I programmet gikk instrumenter og musikk stadig igjen og serien var full av nykomponerte barneviser. I tillegg deltok mange barn i enkelte innslag, men det var Gullars som dominerte programmet med sitt klagende og sitt brautende vesen. Av den grunn skiftet serien navn fra Regnbuebyen til Gullars.

Gullars ble spilt av Geir Amundsen

Kilder: Helgesen, Anne: Utstillingstekster til "Alle tiders barndomshelter". Slottsfjellsmuseet/Figurfestspillene 19.-28. januar 2024.

Giver:NRK.

Transportert: 27.2. 2024.

Tilknyttet (2)
NRK (organisasjon) – Opphavsperson
Gullars (produksjon) – Muppet
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler