Kalle og Molo

Inngår i produksjon Skapt av produksjonsselskapet Monster og sendt i NRK..

Kalle og Molo handlet om nebbdyret Molo som treffer einstøingfen Kalle. De to blir venner og den nysgjrrige Molo klarer å få Kalle med seg på den ene oppdagelsesturen etter den andre. "Hvis du ikke gjør det med en gang, blir det aldri noe av!" er Molos motto, og Kalle blir med.

Serien ble skapt av produksjonsselskapet Monster og det ble laget 9 episoder, hver på 20 min. De ble lansert for første gang i NRK i 2004.

Idé, manus og regi var ved Paal Ritter Schjerven som også hadde laget skisser til Molo. Figurmaker var Steinar Kaarstein.

Informasjon

(Objekt ID 145551)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 2004
Kategori Muppet
Emneord Voksne, Barn
Størrelse Ca. ca. 65-70 cm.
Lisens

Produksjonsselskapet Monster og NRK.

Les mer

'Reisene' til de to går ikke langt - det kan være til den lokale brannstasjonen eller biblioteket o.l. Det er spennende nok for en gammel mann og et nebbdyr, men også for barn i småskolealder.  

Nebbdyret Molo ble spilt av Hanne Dahle og rollen som Kalle ble spilt av skuespiller Bernhardt Ramstad. 

Kilder: Helgesen, Anne: Utstillingstekster til "Alle tiders barndomshelter". Slottsfjellsmuseet/Figurfestspillene 19.-28. januar 2024. Figurspiller Hanne Dahle. 

Giver: Utlånt av NRK og Monster.

Transportert: 28.2. 2024.

Materialtyper

Nebbdyret Molo var en muppetfigur hvis viktigste uttrykk var i det store nebbet. Han hadde en heldekkende og kraftig brun pels. Øynen til Molo var store og troskyldige. Forlabbene, som hadde lange klør, var hyppig i bruk. Det er uvisst om Molo hadde baklabber. 

Vurdering er gjort på bakgrunn av foto. 

Konstruksjon/teknikk

Ifølge figurspiller Hanne Dahle var Molo en tung og vanskelig figur å spille. Molo hadde en indre mekanisme i form av fire ringer for å kunne bevege skuldrene og forlabbene. Vi er ikke kjent med konstruksjonen som denne figuren hadde. Til tross for at figuren var krevende  å spille, var Molo en uttrykksfull og sjarmerende figur. Det skyltes en dyktig figurspiller. 

Vurdering er gjort på bakgrunn av foto og informasjon fra figurspiller Hanne Dahle. 

Tilknyttet (3)
Steinar Kaarstein (person) – Figurmaker
NRK (organisasjon) – Opphavsperson
Kalle og Molo (produksjon) – Muppet
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler