Mømø

Inngår i produksjon Bukkene Bruse på Badeland, Oslo Nye Trikkestallen og Riksteatret, ( 2015).

Mømø var en av teaterfigurene i produksjonen Bukkene Bruse på badelanddramatisert av Tine Thomassen etter boken med samme tittel av Bjørn F. Rørvik. Gilles Berger var ansvarlig for scenografi og kostyner og for teaterfigurene etter illustrasjonene i boken av Gry Moursund. Figurmakere var Berger og Ina Sæther Berger og regien var ved Anne Marit Sæther og Espen Dekko. Produksjonen var et samarbeid mellom Oslo Nye Teater og Riksteatret. Premieren fant sted 2. september 2015 på Oslo Nye Trikkestallen.

Informasjon

(Objekt ID 107767)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 2. sep. 2015
Kategori Andre figurer
Emneord Barn
Størrelse Ca. 50-55 cm.
Lisens

Oslo Nye Teater og Riksteatret.

Copyright.

Les mer

Mømø ble spilt av Per Emil Grimstad. 

Vi viser til de andre teaterfigurene som er registrert under denne prosuksjonen. Disse er: Bukkene bruse, Trollet, Ugla, Billett-Haren, Bade-Haren, Reven, Mømø og Grisene. 

Kilder: Oslo Nye Teater og Riksteatret. Program fra produksjonen. ON! - Oslo Nye Teater, Teatermagasin høsten 2015.

Giver: Oslo Nye Teater og Riksteatret.

Transportert 12.01 2021. 

Materialtyper

Ifølge scenografen og figurmakeren Gilles Berger ble teaterfigurene i denne produksjonen laget av blant annet skrapgjenstender som ble funnet i fjæra i Fosen utenfor Trondheim. Her gikk han m.fl. langs fjæresteinene i timesvis og lette etter gjenstender. Mye av det de fant ble del av figurene i forestillingen. Sammentrykte brusflasker har blitt til neser, skosåler til hareører og gamle plastkanner til grisenes tykke kropper.

Mømø ser ut til å være laget av diverse skrapmaterialer som plastkanner til hode og kropp, plastflasker med korker på til bein og 'armer'. Horn og ørene ble også framstilt av skrapmateriale, men uvisst av hvilke. Mømø har en grønn kortbukse, sannsynligvis av tekstil. 

Vurderingene er gjort på bakgrunn av foto. 

Konstruksjon/teknikk

Konstruksjonen var enkel med et håndtak bak i hodet på Mømø som gjorde at den kunne bevege hodet og halsen. Kroppen var høyst sannsynlig lite bevegelig fordi den var av en plastbeholder/kanne. Mømø var en morsom variant av en teaterfigur, men ikke særlig bevegelig. Det er heller ikke alltid nødvendig, det avhenger av konteksten.

Vurderingen er gjort på bakgrunn av foto.  

Tilknyttet (5)
Gilles Berger (person) – Scenograf, Figurmaker
Ina Sæther Berger (person) – Figurmaker
Oslo Nye Teater (organisasjon) – Opphavsperson
Riksteatret (organisasjon) – Opphavsperson
Bukkene Bruse på Badeland (produksjon) – Andre figurer
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler