En dukketime

Inngår i produksjon "En dukketime" (1999) Oslo Nye Dukketeater

En dukketime var en soloproduksjon av og med Kjersti Germeten. Figurene som ble brukt var fra ulike produksjoner ved teatret, idé og regi var ved Kjersti Germeten. Produksjonen hadde premiere 27. august 1999 på Oslo Nye  Dukketeatret på Frogner hovedgård. 

Informasjon

(Objekt ID 105378)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 27. aug. 1999
Kategori Stangfigur, Håndfigur
Emneord Barn
Størrelse Diverse figurer av forskjellig strørrelse
Lisens

Oslo Nye Teater.

Copyright.

Les mer

Kjersti Gerneten spilte alle figurene i denne produksjonen. 

Kilder: Oslo Nye Teater. Programmet til produksjonen. 

Giver: Oslo Nye Teater

Transportert 15.10. 2020

I programmet står det følgende: "En dukketime er en times demonstrasjonsforestilling der dukkespiller Kjersti Germeten avslører noen av hemmelighetene bak bruken av dukker i dukketeatret. Forestillingen kan brukes som en morsom og lett innføring i dukketeater - men den kan også bare oppleves! Vi møter dukker fra mange forskjellige forestillinger som er spilt på Oslo Nye Dukketeater, og alle sammen er de med på å åpne døren til et lite gløtt inn i dukketeatrets fantastiske verden."

En dukketime var en oppsøkende produksjon for alle aldersgrupper. 

Materialtyper

I denne soloproduksjonen ble det brukt teaterfigurer fra ulike produksjoner som f. eks. Høne Pøne fra Høna som måtte ... (1976), men også andre figurer og enkle virkemidler for demonstrasjon av spill med hanskefigurer som den hvite hanske med isoporkule på pekefinger.  

Konstruksjon/teknikk

I denne produksjonen ble det brukt ulike typer figurer hvor noen var fra tidligere produksjoner.  De fleste figurene var basert på  håndens uttrykk som hanskefigur og marot, men også en forenklet stangfigur inspirert av den franske figurspiller J. L. Temporal. Denne konstruksjonen ble Kjersti svært fortrolig med. 

Tilknyttet (3)
Kjersti Germeten (person) – Figurspiller
Oslo Nye Teater (organisasjon) – Opphavsperson
En dukketime (produksjon) – Hanskefigur, Marott