Lone Twin/Lone Twin Theatre

OrganisasjonstypeKunstnergruppe
HovedfokusTverrkunstnerisk, Teater, Performance
Etablert1997
Epostcatherine@lonetwin.com
NettstedLone Twin

Om Lone Twin/Lone Twin Theatre

Lone Twin er navnet på en engelsk kunstnerduo som består av Gregg Whelan og Gary Winters. Lone Twin har siden starten i 1997 produsert en rekke verk, hovedsakelig innenfor performancesjangeren, hvorav flere er stedsspesifikke arbeider. I 2006 utvidet Whelan og Winters Lone Twin med underorganisasjonen Lone Twin Theatre, hvor de begge er kunstneriske ledere, men ikke opptrer på scenen.

Her på Sceneweb ser du en oversikt over hvilke produksjoner av Lone Twin og Lone Twin Theatre som har gjestet Norge.

Les mer

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Tilknyttet

Mer om Lone Twin/Lone Twin Theatre

Lone Twin har vært aktiv siden 1997 og har produsert arbeider på tvers av Europa, Nord-Amerika og Australia. Samarbeidsprosjektet, som er styrt av Gregg Whelan og Gary Winters, konsentrerer seg spesifikt om ideer om tekstualitet, fysisk tilstedeværelse, sted, reise og orientering. I sitt arbeid i sammenhenger mellom det samtidsteatralske, performancekunsten, live art og dans, er Lone Twin engasjert i å skape underholdende verk som er offentlig tilgjengelige.

I 2003 ble Lone Twin tildelt et internasjonalt stipend fra Arts Council of England ved Kunstlerhaus Mousonturm, Frankfurt. Andre bestillingspartnere har inkludert KunstenFESTIVALdesArts, Steirischer Herbst og Melbourne International Festival.

I 2006 opprettet Gregg Whelan og Gary Winters teaterensemblet Lone Twin Theatre som en underorganisasjon til sitt selskap Lone Twin,  hvor de fokuserer på den narrative historien.

Lone Twin Theatre debuterte med den kritikerroste forestillingen Alice Bell på KustenFESTIVALdesArts. Den neste forestillingen i en varslet trilogi, Daniel Hit By A Train, hadde premiere under Wiener Festwochen. I 2010 hadde Lone Twin Theatre premiere på The festival, den tredje og avsluttende forestillingen i den såkalte Katastrofetrilogien (The Catastrophe Trilogy).

Kilder:

BIT Teatergarasjen, høstprogram 2004. 16.11.2010: http://www.bit-teatergarasjen.no

Lone Twin - home, lonetwin.com, 18.11.2010, http://lonetwin.com/about.htm