Sagliocco Ensemble

OrganisasjonstypeTeatergruppe
HovedfokusTeater
Etablert1988
EpostLine@sagliocco-ensemble.no
NettstedSagliocco Ensemble, Facebook, Sagliocco Ensemble
UttrykksformerTeater

Om Sagliocco Ensemble

Sagliocco Ensemble ble etablert i Porsgrunn i 1988 av skuespiller Guandaline Sagliocco og produsent/skuespiller Håkan Islinger. I år består kompaniet av Guandaline Sagliocco.

Kompaniet skriver om sin virksomhet:

"Gjennom et visuelt univers av humor og poesi skaper Sagliocco Ensemble forestillinger som appellerer til barn og voksne i alle aldre. Arbeidsmetodene kan karakteriseres som en søken etter et stilisert språk ut fra tekstlig, gestisk og billedlig improvisasjon.

Med “ Art” triologi Voff! Art (2008), Tone !Art (2011) og Scene ! Art (20014),  har ensemblet etablert en tydelig profil. Skuespiller og kunstnerisk ansvarlig Guandaline Sagliocco har en gjenkjennbar signatur; en ekspressiv skuespillerstil som kjennetegnes av fysisk presisjon og humor. Guandaline jobber i et intimt format med nær og direkte kommunikasjon med sitt publikum. 

I høst 2017 fikk hun FFUKs Rolf Gammlengs pris som skuespiller. I begrunnelsen sier de blant annet at: «Sagliocco har funnet fram til et særegent scenisk språk. Hennes arbeid er et viktig bidrag til det norske teatermangfoldet.» 

På litt under 10 år har SE hatt over 125 000 tilskuere med ensemblets hovedverk: Art-trilogi; ensemblets arbeid med kunst som fenomen: forestillingen Scene! Art tok for seg teaterkunsten, den siste i en triologi med forløperne Voff! Art, om billedkunst og Tone! Art om musikk."

Les mer

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Egne produksjoner

Vis mindre

Vis alle

Tilknyttet

Mer om Sagliocco Ensemble

Sagliocco Ensemble har siden etableringen i 1988 produsert og spilt en rekke forestillinger for barn, ungdom og voksne. Ensemblet turnérer i dag jevnlig i Norge som et av de mer etterspurte teaterkompaniene i sin sjanger. Sagliocco Ensemble har også bred internasjonal erfaring, og har gjestet en rekke arrangementer og festivaler rundt om i Europa, USA og Asia.

Sagliocco Ensemble fikk sitt internasjonale gjennombrudd i 1997 med Historien om Den Falne Helt, som vant prisen for Beste Forestilling under Fringe-festivalen i Edinburgh. Siden har kompaniet opptrådt i Sverige, Danmark, Finland, Tyskland, Nederland, Belgia, Østerrike, Frankrike, Wales, Skottland, Slovenia, USA, Canada og Taiwan med diverse forestillinger.

Ensemblet samarbeider ofte med andre i sine produksjoner - bl.a. Grenland Friteater og en rekke frilans skuespillere, regissører og teaterarbeidere i inn- og utland.


KILDER:

Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival, www.pit.no, 01.08.2010, http://www.pit.no/vis_tgruppe.asp?ID=124

Sagliocco Ensemble, www.sagliocco-ensemble.no, 01.08.2010, http://www.sagliocco-ensemble.no/sagliocco_norsk/Ensemblet.html

SAgliocco, Guandaline. Epost 23.04.2020