Bergenske Frynser

Også kjent somFrynsene
OrganisasjonstypeFestival
HovedfokusScenekunst
Etablert1980 (avviklet 1982)

Om Bergenske Frynser

Bergenske Frynser/Frynsene var en festival for scenekunst. Bergenske Frynser ble for første gang avviklet i 1980 og andre og siste gang i 1982. Festivalen var ment som et supplement til Festspillene i Bergen. Festivalen ble igangsatt av en gruppe kulturjournaliser i bergensavisene og inspirasjon til tiltaket fikk de fra Edinburgh-festivalen "The Fringe".

I 1980 ble det satt sammen et program med mer enn 70 arrangementer for barn, ungdom og familier med lave billettpriser og noe av hensikten med arrangementet, var også å gi det publikum som ikke vanligvis deltok under Festspillene, et tilbud. Samtidig var det en mulighet for de frie gruppene til å vise seg frem og flere av de da aktive fri-gruppene i Bergen deltok på arrangementet. 

Frynsene var også en del av et kulturpolitisk fremstøt mot den etablerte høykulturen. Arrangementet gikk under navnet Frynser i 1980 og Bergenske Frynser i 1982 og ble kun avviklet disse to årene.

Les mer

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

    Mer om Bergenske Frynser

    KILDER:

    Ludvigsen,Birthe-Lisbeth: Frie teatergrupper og prosjektteater i Bergen 1970-2006 - en kontekstualisert oversikt og beskrivelse, UiB 2007