Bergenske Frynser

Bergenske Frynser/Frynsene var en festival for scenekunst. Bergenske Frynser ble for første gang avviklet i 1980 og andre og siste gang i 1982. Festivalen var ment som et supplement til Festspillene i Bergen. Festivalen ble igangsatt av en gruppe kulturjournaliser i bergensavisene og inspirasjon til tiltaket fikk de fra Edinburgh-festivalen "The Fringe".

I 1980 ble det satt sammen et program med mer enn 70 arrangementer for barn, ungdom og familier med lave billettpriser og noe av hensikten med arrangementet, var også å gi det publikum som ikke vanligvis deltok under Festspillene, et tilbud. Samtidig var det en mulighet for de frie gruppene til å vise seg frem og flere av de da aktive fri-gruppene i Bergen deltok på arrangementet. 

Frynsene var også en del av et kulturpolitisk fremstøt mot den etablerte høykulturen. Arrangementet gikk under navnet Frynser i 1980 og Bergenske Frynser i 1982 og ble kun avviklet disse to årene.

Informasjon

(Objekt ID 7453)
Objekttype Organisasjon
Også kjent som Frynsene
Organisasjonstype Festival
Hovedfokus Scenekunst
Etablert 1980 (Avviklet 1982)

Kontaktinformasjon

Adresse Bergen

Annen informasjon

Organisasjonsform Annen/Ukjent
Les mer

KILDER:

Ludvigsen,Birthe-Lisbeth: Frie teatergrupper og prosjektteater i Bergen 1970-2006 - en kontekstualisert oversikt og beskrivelse, UiB 2007

Spilleplan
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler