Barne- og ungdomsteatret (ved Rogaland Teater)

Også kjent somBUT

Om Barne- og ungdomsteatret (ved Rogaland Teater)

Barne- og ungdomsteatret ved Rogaland Teater (BUT) er en medlemsforening for barn og unge, der det arrangeres ukentlige klubbkvelder og produseres store teateroppsettinger. Initiativet er tilknyttet Rogaland Teater, med profesjonelle ledere, instruktører og andre samarbeidspartnere.

I klubben undervises det ukentlig i stemmebruk, sang, dans, improvisasjon, miming, scenekamp og generell skuespillerteknikk. Barne- og ungdomsteatret tilbyr også kurs til voksne profesjonelle som arbeider med barne- og ungdomsteater.

Les mer

 • Images (0)
 • Video (0)
 • Audio (0)
 • Files (0)

  Utmerkelser

  Egne produksjoner

  Tilknyttet

  Vis mindre

  Vis alle

  Mer om Barne- og ungdomsteatret (ved Rogaland Teater)

  Barneteatret ble startet i 1957 av Bjørn Endreson, som var teatersjef ved Rogaland Teater i perioden fra 1960 til 1970. Etter ham ledet Edit Ottosen Barneteatret i perioden fra 1963 til 1970. Fra 1970 til 1973 var Sverre Bentzen, Elsa Nordvang, Carl Chr. Thorsen og Per Egil Hovland engasjert.

  Elsa Nordvang ledet Barneteatret fra 1973 frem til 2002, da nåværende sjef Bjørn Ravn Carlsen overtok ansvaret.

  I 2002 ble navnet endret til Barne- og ungdomsteatret.

  Etter at Rogaland Teater overtok Stavanger Gamle Turnhall fra Rogaland fylkeskommune i januar 2003, fikk Barne og ungdomsteatret sin egen bygning - Teaterhallen - med både scenemuligheter og øvingslokaler.

  Elsa Nordvang fikk Heddaprisens ærespris for sin innsats som leder for Barne-og ungdomsteatret ved Rogaland Teater fra 1973 til 2002.

  Heddajuryen begrunnet prisen som følger:

  "Heddas Ærespris skal ikke bli en årviss foreteelse, men bare deles ut når juryen rett og slett ikke kan la være. Wenche Foss fikk den i 2002, Jon Fosse i 2003, Espen Skjønberg og Toralv Maurstad i 2005. I år kunne juryen igjen ikke la være.

  Teatertilbudet til barn og unge er dessverre et forsømt område i vårt rike teaterland. Men det finnes et fantastisk unntak. Og det finnes her, i Stavanger hvor årets æresprisvinner i nesten 30 år har gitt barn og unge kjærlighet til teatret, og utdannet, ikke bare en rekke scenekunstnere som har beriket norsk teaterliv, men også et helt enestående publikum.

  Æresprisen går til Elsa Nordvang, Barneteatrets leder i fra 1973 til 2002."

  Kilder:

  Rogaland Teater, BUT, http://www.rogaland-teater.no/barne--og-ungdomsteatret/historikk

  Heddaprisen