Bergen Prosjektteater

Også kjent somBPT
OrganisasjonstypeTeatergruppe
HovedfokusTeater
Etablert1. jan. 2005 (avviklet 2011)
Epostpost@bergenprosjektteater.no
NettstedBergen Prosjektteater

Om Bergen Prosjektteater

Bergen Prosjektteater (BPT) er en aktør innen scenekunstfeltet i Bergen. Siden stiftelsen i 2005 har Bergen Prosjektteater arbeidet målrettet mot å levere slagkraftig scenekunst. Med oppsetningen av Plastilina i 2009 presenterte Bergen Prosjektteater den tredje norgespremieren på rad av internasjonalt anerkjente dramatikere. Gjennom et tverrkunstnerisk uttrykk søker gruppen å sette sammen nye spennende konstellasjoner av utøvere hovedsaklig fra Bergen, og på denne måten utforske et direkte, emosjonelt og ungt språk av vår tid.

Les mer

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Egne produksjoner

Tilknyttet

Mer om Bergen Prosjektteater

Bergen Prosjektteater har siden stiftelsen produsert flere oppsetninger i Bergen i samarbeid med Den Nationale Scene og BIT-Teatergarasjen. Gjennom Norgespremierene av Blasted, Guds Ku (Ladybird) og Plastilina har Bergen Prosjektteater satt fokus på samtidsdramatikk og et estetisk utrykk som bærer klare linjer til det britiske 90 tallets In-Yer-Face bølge. Bergen Prosjektteater har søkt å skape et tverrkunstnerisk nedslagsfelt ved å aktivt rekruttere fra ulike kunstfelt til scenekunsten.

Bergen Prosjektteater er stiftet og drevet av Thorleif Linhave Bamle.

Bergen Prosjektteater ønsker å rekruttere unge stemmer fra Bergens ulike kunstmiljø til sjangeroverskridende samarbeid hvor flere selvstendige kunstverk møter ung ny dramatikk. Det er et sterkt ønske å være med på å gjøre Bergen til et attraktivt sted for frilanskunstnere.

Produksjoner: Blasted av Sarah Kane 2005, Guds Ku av Vasilij Sigarev i 2007 og Plastilina av samme dramatiker 2009. Døden med utgangspunkt i boken Intimate Death av Marie de Hennezel 2010.

Kilde: Bergen Prosjektteaters nettsider 2010. 29.09.2010: http://www.bergenprosjektteater.no/bpt/