Wee

OrganisasjonstypeDansegruppe
HovedfokusDans
Etablert1999
Epostgry.kippenberg(at)c2i.net
NettstedWEE
UttrykksformerDans

Om Wee

Wee ble etablert i 1999 og består av koreograf Francesco Scavetta (Italia) og danser Gry Kipperberg (Norge). I sine produksjoner samarbeider Wee med kunstnere innen ulike kunstformer, og utforsker skjæringspunkter som oppstår når dansen iblandes elementer fra forskjellige medier, med en særlig interesse for bruken av originalskrevet levende musikk og videoteknologi som en integrert del av forestillingen.

Les mer

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Egne produksjoner

Vis mindre

Vis alle

Tilknyttet

Mer om Wee

Som koreograf er Scavetta opptatt av å utvikle et personlig bevegelsesspråk og originale måter å fortelle historier på. Han følger ingen definert formal strategi, men fokuserer ofte på et bestemt tema hvor han søker det verktøyet som er best egnet til å utforske dette. Kjernen i denne undersøkelsen har alltid vært å behandle det sårbare og det paradoksale, realitet og drøm, empati og overraskelse, å unngå narrative klisjeer, å stille spørsmålstegn ved virkelighet og identitet med humoristisk skepsis.  

Francesco Scavettas teatrale verden er ofte blitt assosiert med den atmosfæren som finnes i drømmer eller i et barns fantasi: underfundig, poetisk og full av overraskelser.

Kilde: BIT Teatergarasjen, vårprogram 2004. 05.12.2010: http://www.bit-teatergarasjen.no