Kritikerprisen 2009/10

Dansekritikerprisen

På dette tidspunktet offentliggjorde ikke Norsk Kritikerlag navnene på de nominerte.

Vinnere

Teaterkritikerprisen

På dette tidspunktet offentliggjorde ikke Norsk Kritikerlag navnene på de nominerte.

Vinnere
 • Thorbjørn Harr

  Utdrag fra tale av Mona Levin, holdt ved utdelingen av Teaterkritikerprisen 2009/2010, 30. september 2010 på Litteraturhuset i Oslo:

  "Med sin besettelse av Chet Baker som bakteppe, derunder utviklingen av sitt eget talent som saksofonist, skapte Thorbjørn Harr en dypt bevegende Daniel, musikeren som ofrer alt for musikken, for de få øyeblikkene i musikerlivet som er ren lykke - når tonen er den guddommelig rene, den fullendte, den optimale og ultimate. Han dør uten å vite om han får oppleve det. Og var det verdt det? Var han god nok?

  Det er jo alltid også skuespillerens hemmelige spørsmål til seg selv. Og som representant for det som i stykket beskrives som 'det taktløse og utakknemlige rovdyret som ikke skjønner en dritt', besvarte jeg i min anmeldelse spørsmålet slik:

  'Thorbjørn Harr turnerer den svære teksten briljant - enkelt, rett på, vokalt modulert, ironisk distansert - alt tilsynelatende spontant, der og da. En teknisk tour de force, en han fyller med intens usentimental følsomhet, særlig inderlig i sangene, og med stor humor. 'Lavt, sakte og passe', som er dramatikerens definisjon av 'cool', og 'cool' er selve innbegrepet av Chet Baker'."

  Les hele talen her.

  Kilde:

  Norsk Kritikerlag, kritikerlaget.no. 20.09.2011, http://www.kritikerlaget.no/pages/nor/538-teaterkritikerprisen_20092010_til_thorbjoern_harr

Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler