Tom Wilhelmsens opera- og ballettpris 2017

Tom Wilhelmsens opera- og ballettpris

KILDER: 

Pressemelding 01.11.2017

Vinnere

 • Adrian Angelico

  «Han har for lengst utmerket seg ved en sterk tilstedeværelse og treffende tolkninger i en rekke roller, roller som krever stor emosjonell identifikasjon og innsikt og en klar evne til så å kunne omsette disse følelsene til overbevisende rolleportretter. Som to ytterpunkter i et slikt rikt rollegalleri kan vi nevne den introverte, skjøre Gunhild Finne i Gisle Kverndokk’s «Den fjerde nattevakt», basert på Johan Falkbergets roman, og den eksalterte, unge Komponisten i Richard Strauss’ opera «Ariadne auf Naxos», som spiller ut sitt kaotiske følelsesliv i de størst tenkelige dramatiske og teatralske vendinger.

  Uansett hvilken intrikat scene-karakter Adrian Angelico gir seg i kast med, utmerker han seg med en i særdeleshet nobel og elegant vokalitet. Hans stemme har et personlig og slående vakkert, lysende timbre. Det musikalske budskapet fremføres inderlig og med stor musikalitet. Stemmens rike omfang gir Adrian Angelico tilgang til et vidt konsert- og operarepertoar, som gjør ham til en attraktiv sanger både nasjonalt og internasjonalt. Vi ser frem til store opplevelser med ham i tiden som kommer!» ¨

 • Melissa Hough

  «Melissa Hough er en av Nasjonalballettens fremste og mest allsidige dansere. Den store erfaring og kunnskap hun har fra å være utøvende danser på høyeste nivå, har gitt henne et særdeles godt utgangspunkt når hun selv ønsker å koreografere og skape sine egne verk.

  Høsten 2016 tok Melissa Hough et initiativ som ble lagt merke til. Hun koreograferte og produserte et timelangt verk, Preludes and Shadows der hun engasjerte 2 musikere samt 8 dansere fra eget kompani. Hun klarte å egenfinansiere sin idé ved å samle inn penger slik at prosjektet lot seg gjennomføre. Operaen bidro med bl.a. studio og scene, lys og enkle kostymer. Melissa Hough brukte sommerferien godt og dansere og musikere stilte opp i helger samt all fritid der det var mulig å finne rom for prøver. 

  2. og 3. oktober ble Preludes and Shadows vist for publikum på Prøvesalen i DNO&B.

  Forestillingen resulterte i at Hough ble engasjert til å skape en ny koreografi for Nasjonalballetten. Under tittelen Sleepless beauty med premiere på Hovedscenen våren 2017, var hun en av fire kvinnelige koreografer, der hun bidro med sin ballett Epic Short. 

  Stiftelsen i Tom Wilhelmsens Opera og Ballettpris ønsker at Melissa Hough skal få muligheten til å videreutvikle sitt potensial og talent som koreograf. Vi ønsker henne lykke til!»

 • Images (0)
 • Video (0)
 • Audio (0)
 • Files (0)