Ibsenprisen 2009

Ibsenprisen 2009

Ibsenprisen er Skien kommunes pris og var lenge landets eneste dramatikerpris. Den ble delt ut første gang i 1986 og er på 150 000 kroner og en statuett av Nina Sundbye.

Ibsenprisen deles ut til en norsk dramatiker som har fått oppført et nytt verk for barn eller voksne ved et profesjonelt teater det siste året, eller for et samlet dramatisk forfatterskap. En egen jury står for utvelgelsen av prisvinneren.

Juryen har i 2011 vurdert 49 manus som alle har hatt urpremiere på norske scener og i Radioteatret i 2010.

Kilde:

scenekunst.no, 20.09.2011, http://www2.scenekunst.no/artikkel_8455.nml

Vinnere
 • Christopher Nielsen

  Christopher Nielsen vant den norske Ibsenprisen i 2009 for Verdiløse Menn.

  Juryen oppga følgende begrunnelse:

  "Christopher Nielsen nomineres for skuespillet Verdiløse Menn. Stykket hadde premiere på Torshovteatret 5. mars 2008. I stykket Verdiløse menn skildrer Christopher Nielsen samfunnets utstøtte med svart humor og stor omsorg. I en sosialt engasjert cabaret-tradisjon, som her i Norge kan spores tilbake til Jens Bjørneboes Til lykke med dagen, gir Christopher Nielsen et fint utsnitt av fire mennesker på bunnen av den sosiale rangstigen. Slik kompletterer han de allerede kjente sangene som forestillingen er bygget rundt. Sangene er ført i pennen av hans bror, rockemusikeren Joachim Nielsen, som levde fra 1964 til 2000."

  Kilde:

  Ibsen Awards, www.ibsenawards.com, 26.11.2013, http://www.ibsenawards.com/ia/vinnere/christopher-nielsen/

 • Verdiløse menn

  hristopher Nielsen vant den norske Ibsenprisen i 2009 for Verdiløse Menn.

  Juryen oppga følgende begrunnelse:

  "Christopher Nielsen nomineres for skuespillet Verdiløse Menn. Stykket hadde premiere på Torshovteatret 5. mars 2008. I stykket Verdiløse menn skildrer Christopher Nielsen samfunnets utstøtte med svart humor og stor omsorg. I en sosialt engasjert cabaret-tradisjon, som her i Norge kan spores tilbake til Jens Bjørneboes Til lykke med dagen, gir Christopher Nielsen et fint utsnitt av fire mennesker på bunnen av den sosiale rangstigen. Slik kompletterer han de allerede kjente sangene som forestillingen er bygget rundt. Sangene er ført i pennen av hans bror, rockemusikeren Joachim Nielsen, som levde fra 1964 til 2000."

  Kilde:

  Ibsen Awards, www.ibsenawards.com, 26.11.2013, http://www.ibsenawards.com/ia/vinnere/christopher-nielsen/

Nominerte (2)
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler