Telenors kulturpris 2010

Telenors kulturpris

På Telenors hjemmeside står det:

"For Telenor er kunst en viktig del av arbeidsmiljøet. Vi skaper egne kulturbegreper og arenaer for møte med kultur. Siden 1995 har Telenor delt ut en årlig pris for fremragende innsats blant annet innenfor musikk, film, litteratur og visuell og utøvende kunst. Prisen ble først tildelt norske kulturpersonligheter, men de siste årene er også internasjonale bidragsytere tatt med i betraktningen. Prisen er på 250 000 kroner."

Kilder:

Telenor, telenor.com, 07.07.2011, http://www.telenor.com/no/om-oss/priser-og-utmerkelser/telenor-priser/

Telenor, telenor.com, 07.07.2011, http://www.telenor.com/no/om-oss/priser-og-utmerkelser/telenor-priser/

Vinnere

 • Olafur Eliasson

  På Telenors hjemmeside står det:

  "Olafur Eliasson får prisen på 250.000 kroner for sine innovative kunstneriske konsepter og sin evne til å formidle disse globalt, slik at de berører publikum, både på mindre arenaer så vel som i de store offentlige rom. [...] Årets prisvinner er en multikunstner som kombinerer et bredt spekter av visuelle uttrykk, fra billedkunst, fotografier og installasjoner i små rom så vel som i store byrom og landskap. Han har klart å kommunisere sine prosjekter og høste anerkjennelse fra lokal til global oppmerksomhet, og hans internasjonale suksess har brakt ham til noen av verdens største gallerier, som for eksempel Tate Modern i London.”

  Kilde:

  Telenor, telenor.com, 07.07.2011, http://www.telenor.com/no/nyheter-og-media/pressemeldinger/2010/telenors-kulturpris-2010

 • Images (0)
 • Video (0)
 • Audio (0)
 • Files (0)