Telenors kulturpris 2009

Telenors kulturpris

På Telenors hjemmeside står det:

"For Telenor er kunst en viktig del av arbeidsmiljøet. Vi skaper egne kulturbegreper og arenaer for møte med kultur. Siden 1995 har Telenor delt ut en årlig pris for fremragende innsats blant annet innenfor musikk, film, litteratur og visuell og utøvende kunst. Prisen ble først tildelt norske kulturpersonligheter, men de siste årene er også internasjonale bidragsytere tatt med i betraktningen. Prisen er på 250 000 kroner."

Kilder:

Telenor, telenor.com, 07.07.2011, http://www.telenor.com/no/om-oss/priser-og-utmerkelser/telenor-priser/

Telenor, telenor.com, 07.07.2011, http://www.telenor.com/no/om-oss/priser-og-utmerkelser/telenor-priser/

Vinnere

 • Liv Ullmann

  På Telenors hjemmeside står det følgende:

  "Liv Ullmann får prisen på 250.000 kroner for hennes enestående og kompromissløse kvalitet som filmskuespiller og filmregissør, nasjonalt og internasjonalt. [...] Hun har arbeidet med de største regissører. De på sin side fikk arbeide med en helt unik skuespiller. Hun har hatt hovedrollene i filmer som har satt varige spor i filmhistorien. Hun behersker de fleste genrer, kammerspillet og den episke odysseen, og hun er nominert til Oscar to ganger."

  Kilde:

  Telenor, Telenor.com, 07.07.2011, http://www.telenor.com/no/nyheter-og-media/pressemeldinger/2009/Telenors-kulturpris-til-Liv-Ullmann

 • Images (0)
 • Video (0)
 • Audio (0)
 • Files (0)