Pernillestatuetten 2020

Pernillestatuetten

Vinnere
  • Silje Sandodden Kise

     for stor kunstnerisk innsats lokalt og nasjonalt. Blant prosjektene vi husker henne spesielt godt for, er det naturlig å trekke fram Stormen –forteljinga om Ferdinand og Miranda (DNO 2014), Anne Pedersdotter (DNS 2015) og Sustain (FiB 2017, BFO 2020). Den store plastinstallasjonen i sistnevnte produksjon var imponerende og skremmende, og forestillingen kunne sist gang oppleves i en versjon med Bergen filharmoniske orkester i 2020. Mange har nok også opplevd hennes visuelle kraft i en av barneteaterforestillingene på DNS (sist Folk og røvere i Kardemomme by), eller i danseforestillinger som Integr_it? (Riksteateret 2008). Sandodden Kise er opptatt av scenografien som en medskapende kraft i forestillingen, og er utdannet fra Scenografilinjen ved Khio, teatervitenskap ved UiB og Bergen Arkitektskole. Med stor profesjonalitet navigerer hun store og små prosjekt – både innenfor og utenfor institusjonene, både innenfor og utenfor Bergens grenser.

    Når hun nå får Pernillestatuetten, er det for å hedre hennes kunstneriske arbeid som scenograf og kostymedesigner generelt, og for arbeidet med Sustain spesielt. I 2020 har hun på ingen måte latt seg stoppe av nedstengningen, og legger bak seg et år med spennende prosjekter (utenfor de tradisjonelle teaterbygningene) som Tjernet – en musikalsk vandring i dypet og hengekøyekonsert på Fløyen, for å nevne noe.

    KILDE:


    Bergen Teaterforening, teaterforeningen.no, 19.01.2021, http://teaterforeningen.no/vinnere-pernillestatuetten/

Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler