Fartein Valen-prisen

Fartein Valen-prisen og Fartein Valen-stipendet er en norsk musikkpris og et norsk musikkstipend til minne om komponisten Fartein Valen. Stipendet og prisen ble delt ut første gang i henholdsvis 1999 og 2002, og deles nå ut annet hvert år. Bak utdelingene står Fartein Valen-stiftelsen sammen med Sveio kommune, Haugesund kommune og Haugaland Kraft. Prisen og stipendet deles ut til personer som vært med å styrke omdømmet til Valens musikk. Vinneren av prisen får 80 000 kroner og blir invitert til å delta som festivalutøver på Fartein Valen-festivalen året etter. Mottaker av stipendet får 25 000 kroner, får arbeide i Valenheimen i Sveio og blir presentert som årets komponist på Valen-festivalen.

I samarbeid med Stavanger 2008, Europeisk kulturhovedstad, ble det i 2008 utdelt et utdanningsstipend på 100 000 kroner. Stipendet ble delt ut Fartein Valen-festivalen i april 2008 til fiolinist Liv Hilde Klokk og sopran Silje Marie Aker Johnsen.

Kilde: wikipedia, no.wikipedia, 14.12 2010, http://no.wikipedia.org/wiki/Fartein_Valen-prisen

Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler