The Mercy Seat

The Mercy Seat (2002) er et skuespill av Neil LaBute. Det er oversatt til norsk av Michael H. Sciarrone under engelskspråklig tittel.

På engelsk er "mercy seat" (direkte oversatt: "nådesetet") den vanlige oversettelsen av Bibelens "kapporeth", som på norsk kalles "soningsstedet"; en del av et hellig alter eller en ark.

Denne handlingsbeskrivelsen stammer fra Oslo Internasjonale Teater, som satte opp stykket som regissert lesning i 2011:

"The Mercy Seat er en historie om to mennesker som midt i kaoset etter 11. september ikke lenger vet hvordan de skal leve livene sine. Som i forvirringen etter katastrofen har vansker med å ta inn over seg det ufattelige som har skjedd, og som prøver å forholde seg til umulige moralske valg, dratt mellom omtanken og opportunismen:

Den 11. september 2001 befinner Ben Harcourt seg i leiligheten til sin elskerinne, Amy Prescott. Han skulle vært på jobb - i World Trade Center. Men det er ikke lenger noe World Trade Center, og Ben kan være ganske sikker på at familien hans tror han er død. Ettersom natten senker seg utforsker Ben og Amy de vanskelige valgene som nå ligger foran dem, valg av både moralsk og følelsesmessig karakter."

KILDER:

E-post fra Oslo Internasjonale Teater, 30.08.2012

Oslo Internasjonale Teater, oslointernasjonaleteater.com, 14.09.2012, http://oslointernasjonaleteater.com/2011/07/11/the-mercy-seat-av-neil-labute/

Informasjon

(Objekt ID 30728)
Objekttype Originalverk
Originaltittel The Mercy Seat
Verktype Manus
Opphavspersoner (1)
Neil LaBute – Forfatter
Produksjoner (1)
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler