Ingen tid for stolte skuter

Virkeligheten glipper for Henrik. Han er gammel og havet stiger i stuen hans. Han kommer ikke overens med hjemmehjelpen sin. Hun har hemmeligheter. Ingen av dem ønsker den andres selskap. Men livet skal leves og gulvet skal vaskes. To ganger i uken.De vet ennå ikke at dette er deres siste sjanse til å gripe tak i hverandre. Men hvorfor skal de det?

Stykket handler først og fremst om Henriks kamp for å holde fast i og definere sitt eget liv. Det som er og det som var. ”Ingen tid for stolte skuter” er et stykke om verdighet, livsløgn og om å trenge noen. Og havet, døden og kjærligheten selvsagt. Det er et empatisk og humoristisk blikk på Henrik og hjemmehjelpen hans.

Det er også et innspill i debatten om eldreomsorg i Norge. Hvem har ansvaret for oss når vi trenger hjelp? Går vi glipp av noe når vi setter bort omsorgen for våre nærmeste?

De fleste vil leve lenge. Men vil vi bli gamle? Tør vi slippe taket og stole på at noen styrer for oss? Kanskje noen vi ikke kjenner? Slik omsorg er organisert i Norge i dag, bør svaret vårt være et ubetinget ja.

Kilde:

Pressemelding fra Temte Productions, 23.08.2012

Informasjon

(Objekt ID 30020)
Objekttype Originalverk
Verktype Manus
Publiseringsdato 2012
Språk Norsk
Opphavspersoner (1)
Duc Mai-The – Forfatter
Produksjoner (1)
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler