Tittel Filtype Publiseringsdato Last ned
Program Oslo Internasjonale Teaters lesning Fixer (2012) pdf 2012 Last ned

Fixer

Fixer er et teaterstykke av Lydia Adetunji.

Fixer er lagt til Nord-Afrika. I et lite, ikke navngitt land, svermer journalister, menneskerettighetsforkjempere og forretningsfolk rundt fikseren Chuks. Hvorfor? Fordi alle tror han kan sette dem i kontakt med de maskerte, tungt bevæpnede mennene som har satt fyr på oljeledningen som bygges gjennom landet. Oljeselskapet er svært interessert i få formidlet sitt syn på saken: At deres nærvær er til det beste for det fattige landet. Andre mener de raner landet for natursressurser i beste kolonitradisjon.

Chuks fikser ting, han har kontakter, han vet hva journalister er ute etter, og han vet å snakke for seg. Men kan han egentlig sette noen i kontakt med banden? Og kommer han til å selge tjenestene sine til oljeselskapet, journalisten eller aktivisten?

Oslo Internasjonale Teater regner britisk-nigerianske Lydia Adetunji blant de mest spennende dramatikerne innen politisk teater i Storbritannia. Hun har vært knyttet til Royal Court Theatre, the National Theatre Studio, og The Tricycle Theatre i London.

Kilde:

E-post fra Oslo Internasjonale Teater, 07.06.2012

Informasjon

(Objekt ID 29195)
Objekttype Originalverk
Originaltittel Fixer
Verktype Manus
Opphavspersoner (1)
Lydia Adetunji – Forfatter
Produksjoner (1)
Tittel Premiere
Fixer (Oslo Internasjonale Teater) 2012