Brødmannens memoarer del 3: Mattrhorn

Brødmannens memoarer del 3: Mattrhorn er et skuespill av Johan Harstad. Stykket er teknisk sett en dialog, men de to skuespillerne med talende roller spiller begge rollen som Bakeren, i dialog med seg selv, som i prakis gjør stykket til en slags monolog. Fru Martinez, som også var med i Brødmannens memoarer del 1: Akapulco og Brødmannens memoarer del 2: Ellis Iland opptrer også i Mattrhorn, men har ingen replikker utover et skrik midtveis i stykket.

Mattrhorn er siste del i en trilogi. Det er et omfattende verk som har vokst fram gjennom flere år med skriving, workshops og prøveforestillinger.

Handling: Bakeren har rømt New York City etter å ha blitt mistenkt for å ta livet av en rekke immigranter. De to skuespillerne som spiller ham sitter på en benk på toppen av fjellet Mattrhorn og diskuterer hva som har hendt og hvor de skal ta veien. I løpet av stykket kryper en gravid Fru Martinez fra den ene siden av scenen til den andre. De aller fleste replikkene i stykket er mer eller mindre meningsløse ytringer som jaja, neida så og sånn kan det gå og stykket har mange likheter til Becketts Mens vi venter på Godot. Bakeren diskuterer også dette skuespillet på et tidspunkt, og lurer på om han har sett det eller ei.

Brødmannens memoarer var nominert til den norske Ibsenprisen 2012.

Kilder:

Wikipedia, wikipedia.org, 30.06.2011, http://no.wikipedia.org/wiki/Brødmannens_memoarer_del_3:_Matterhorn

Sceneweb om den norske Ibsenprisen, http://www.sceneweb.no/nb/award/11725/Ibsenprisen

Informasjon

(Objekt ID 15945)
Objekttype Originalverk
Originaltittel Brødmannens memoarer del 3: Mattrhorn
Verktype Manus
Språk Norsk
Originalspråk Norsk
Kategorier Absurd, Drama, Monodrama, Metateater, Tragikomedie
Opphavspersoner (1)
Johan Harstad – Forfatter
Produksjoner (1)
Tittel Premiere
Brødmannens memoarer () 2011