Erik Exe Christoffersen

Erik Exe Christoffersen er dansk forsker, regissør, dramaturg og forfatter. Exe Christoffersen har dessuten siden 1982 vært lektor ved Afdeling for Dramaturgi, Institut for Æstetiske Fag ved Aarhus Universitet.

Informasjon

(Objekt ID 9650)
Objekttype Person
Funksjoner Forfatter, Regissør, Dramaturg, Forsker, Pedagog
Nasjonalitet Dansk
Kjønn Mann
Epost aekexe@hum.au.dk
Address Århus, Danmark
Les mer

Erik Exe Christoffersen har, foruten sitt virke som lektor og forsker, arbeidet praktisk med aksjonsteater, kabaret, linedans og japansk orientert teater. Exe Christoffersen har deltatt i teateroppsetninger og performancer, samt skrevet artikler, anmeldelser og bøker om teater og teaterteori. Ved Institut for Dramaturgi underviser Exe Christoffersen i teaterproduksjon og teatrets estetikk. 

Exe Christoffersen har skrevet artikler og bøker om blant andre Henrik Ibsen, Anton Tjekhov, Odin Teatret, Granhøj Dans og Hotel Pro Forma. I 2007 utga han boken Teaterhandlinger - Fra Sofles til Hotel Pro Forma (Klim forlag) og i 2005 bidro han til boken Kunst og kvalitet (Klim forlag). 1989 utkom hans bok om Odin Teatret, Skuespillerens vandring og i 1997 utkom boken Teaterpoetik. En walkabout i det moderne teater.

Erik Exe Christoffersen er fra 2004 redaktør av scenekunsttidsskriftet Peripeti og skriver selv at han forsker i bildekunsten og teatret og den skapende prosessen, i instruktørens konsept og organisering av prosessens faser.

Kilde: Aarhus Universitet, http://www.au.dk/, 25.11.2010, http://person.au.dk/da/aekexe@hum

Medvirket i produksjoner (1)
Tittel Premiere Rolle
Gengangere (AKT 5Akademi for scenekunst ved Høgskolen i Østfold) 2006 Dramaturg
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler