Olav Nordhagen

Olav Nordhagen har vært ansatt som teknisk sjef ved Teater Innlandet siden opprettelsen i 2010, og var tidligere ansatt ved Hedmark Teater. Han har hatt ansvaret for lysdesign blant annet i Om mus og menn, Grisebondens kunst, Willie Nelson kjente mor mi og Inntrengerne.

Ove Alexander Jamt Dahl, Morten Halle, Christine Lohre og Olav Nordhagen mottok Heddaprisen 2017 i klassen for beste audiovisuelle design for henholdsvis videodesign, lyddesign, scenografi og lysdesign i forestillingen Rekyl, produsert av Teater Innlandet i samarbeid med Nordland Teater og Franzisca Aarflot Produksjoner.

Informasjon

(Objekt ID 88)
Objekttype Person
Funksjoner Lysdesigner, Tekniker, Annet
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Mann
Les mer

Heddajuryen oppga følgende begrunnelse for prisen til Dahl, Halle, Lohre og Nordhagen:

"Når teater er på sitt beste, flyter de enkelte elementene sammen til en enhet. Da får vi en opplevelse av akkurat slik måtte dette stykket formidles akkurat nå. Årets vinner i kategorien audiovisuell design er liten av format, men stor i kunstnerisk evne. I tett samspill med de øvrige delene av forestillingen skaper scenografi, video- og lysdesign bilder som både antyder og utvider forståelsen av innholdet. Musikk og lyddesign inngår i en helhet der dramatikk og ømhet, eventyrlyst og savn finner sitt uttrykk uten at effektene blir overdrevet."

KILDER: 

Heddaprisen, heddaprisen.no, 19.06.2017, https://www.heddaprisen.no/vinnere/2017

Heddaprisen, www.heddaprisen.no, https://www.heddaprisen.no/nominerte/2017

Utmerkelser - Tildelinger (1)
Utmerkelser - Nominasjoner (1)