Svein Solenes

Svein Solenes (født 1974) er en norsk skuespiller.

Informasjon

(Objekt ID 8381)
Objekttype Person
Født 28. jun. 1974
Funksjoner Skuespiller
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Mann
Les mer

De samlede skuespillerensemblene i forestillingene Fruen fra havet og Perpleks på Rogaland Teater vant Heddaprisen 2014 i klassen for særlig kunstnerisk innsats. Svein Solenes spilte i Perpleks, der han samarbeidet med Ragnhild Mønnes, Øystein Martinsen og Ingrid Rusten. I Fruen fra havet spilte Ingrid Rusten, Nina Ellen Ødegård, Cato Skimten Storengen, Helga Guren, Lars Funderud Johannessen og Glenn André Kaada.

Heddajuryen oppga følgende begrunnelse:

"Juryen står fritt i om de ønsker å dele ut en Heddapris for særlig kunstnerisk innsats. I år ønsker juryen å dele ut en slik pris. Prisen går ikke til en regissør, scenograf eller dramatiker. Den går heller ikke til en enkelt skuespiller. Basert på to forestillinger ved ett og samme teater går prisen til skuespillerne samlet for deres ensemblespill.

Juryen ønsker å hedre samspillet mellom skuespillerne; den kollektive prestasjonen som løfter den enkeltes sterke rolleprestasjon til teateropplevelser av særlig kvalitet og verdi. En av forestillingene er en klassiker, den andre er et moderne stykke. I begge tilfeller så vi i samspillet en renhet og naturlighet som forutsetter raushet og trygghet i ensemblet. Det fellesskapet er teatrets forutsetning.

Prisen for særlig kunstnerisk innsats går til ensemblene i forestillingene Fruen fra havet og Perpleks på Rogaland Teater."

Kilde:

Heddaprisen 2014, www.heddaprisen.no, 16.06.2014, http://www.heddaprisen.no/pub/heddaprisen/main/?aid=1266