Eirik Ildahl

Eirik Ildahl (født 19. juni 1957 på Hamar) er en norsk forfatter og dramatiker. Han har fra 1981 vært forfatter på heltid innenfor et bredt spekter av medier og sjangre. Han har blant annet gitt ut en roman og skrevet for tegneserier, spillefilm, radioteater og TV.

Informasjon

(Objekt ID 8380)
Objekttype Person
Født 19. jun. 1957
Funksjoner Forfatter, Dramatiker
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Mann
Les mer

Ildahl begynte for alvor sin tegneseriekarrière med å skrive Donald Duck-manus for det nederlandske forlaget Oberon. Siden kom han i kontakt med den svenske Fantomet-redaksjonen og skrev manus til Fantomet fra 1981 til 1986 under pseudonymet Idi Kharelli. Han skrev også manuset til det første lisensproduserte avsnittet av tegneserien om James Bond som Semic utgav.

Ildahl har i tegneseriesammenheng samarbeidet blant andre med manusforfatter Terje Nordberg og illustratørene Bjørn Ousland og Arild Midthun. Ildahl mottok Kulturdepartementets tegneseriepris for Solruns saga, 1. Pesta sammen med Bjørn Ousland i 1988. I 1990 fikk de også Sproingprisen for Solruns saga 3. Nattlys, det siste bindet i denne tegneserietrilogien.

Eirik Ildahl er styremedlem i Norske Dramatikeres Forbund og Norsk filminstitutt.

Kilde: Wikipedia, wikipedia.no, 05.11.2010, http://no.wikipedia.org/wiki/Eirik_Ildahl

Medvirket i produksjoner
Tittel Premiere Rolle
Gudmoren (Det Åpne Teater) 1. okt. 2003 Dramatiker
Revisoren (Riksteatret) 20. sep. 1977 Skuespiller (Gendarmen)
Verk
Tittel Premiere Rolle
Gudmoren Manus – Forfatter
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler