Pernille Dahl Johnsen

FunksjonerRegissør, Skuespiller, Dramatiker
NasjonalitetNorsk
KjønnKvinne
Epostpernille@johnsenogjohnsen.no
NettstedRadArt, Johnsen & Johnsen

Om Pernille Dahl Johnsen

Pernille Dahl Johnsen er norsk scenekunstner, skuespiller og dramatiker. Johnsen er utdannet i method-acting ved The Lee Strasberg Theatre Institute, Los Angeles. 

I 2019 ble Pernille Dahl Johnsens teaterstykke ”Et Unikt Menneske / A Remarkable Person” valgt ut av ett av Storbritannias viktigste teaterforlag, Oberon Books, til å publiseres i deres samling av de seks ”most interesting” dramatiske verker i norsk samtidsdramatikk, “The Oberon Anthology of Contemporary Norwegian Plays”.

 Hennes forestilling "Et Unikt Menneske" ble valgt ut til å representere Europa i 30-årsjubileet til Women Playwrights International (WPI) i Santiago, Chile i 2018. Denne verdensomspennende konferansen ble startet i New York i 1988 til fremme av kvinnelige dramatikere over hele verden.

Les mer

Tilknyttet

Vis alle

Medvirkende i

Vis alle

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Verk av Pernille Dahl Johnsen

Vis alle

Mer om Pernille Dahl Johnsen

Siden 1995 har Pernille Dahl Johnsen hatt diverse roller i teater, film,TV og arbeidet for blant annet Hålogaland Teater, Ferske scener, Festspillene i Bergen, Rikskonsertene o.a. i tillegg til Salongteatret.

Pernille Dahl Johnsen har hatt profesjonelle regioppdrag i Tromsø blant annet for Tromsø Kulturhus med barnestykket Lykkejakten og tre oppsetninger for Teater Aksen.

I tillegg skriver Dahl Johnsen også scenetekster og kortfilmmanus, flere med støtte fra Fond for lyd og bilde, Norsk Kulturråd og Dramatikkens Hus.

Dahl Johnsen har 3-årig utdannelse i method-acting fra The Lee Strasberg Theatre Institute i Los Angeles, California, bachelor i sinnsfilosofi, statsvitenskap og engelsk fra Universitetet i Oslo og Tromsø, 2-årig TV-journalistutdanning fra HiOslo og prosjektplanlegging og -ledelse for kunstnere fra Etablerersenteret i Oslo.Dessuten har hun videreutdanning i form av kurs/workshops innen Viewpoints, interaktivt teater, regi, fysisk teater, Artaud, klovning, Orlanda Cook stemmebruk, argentinsk tango, lys-design, m.m.

I 1997 satt Pernille Dahl Johnsen i styret for Faglig Forum i Norsk Skuespillerforbund og var aktivt med å jobbe frem etableringen av Norsk Skuespillersenter. Hun var også med å starte, har hatt styreverv i og er fortsatt medlem av RadArt – Tromsø Nettverk for fri scenekunst.

 I 2014-16 satt Pernille Dahl Johnsen i skuespillerkomiteen for Statens Kunstnerstipend.

Pernille Dahl Johnsen driver teaterensemblet Salongteatret DA i Tromsø sammen med kollega Maja Bohne Johnsen.

 Pernille Dahl Johnsen er kunstnerisk leder for scenekunstkompaniet Johnsen & Johnsen produksjoner SA.

KILDER:

Pernille Dahl Johnsen. Epost:  03.02.2011, 18.03.2020, 22.04.2020

Alle tilknytninger

Medvirket i

Verk av Pernille Dahl Johnsen