Tittel Filtype Publiseringsdato Last ned
Forestillingsprogram til Oslo Nye Teaters produksjon Kong Oskar av ingenting (1991) pdf 8. feb. 2023 Last ned

Morten Halle

Morten Halle (født 1957 i Oslo) er jazzmusiker (saksofon) og komponist. Han har deltatt i teaterproduksjoner for Riksteatret, Oslo Nye Teater, Radioteatret og Festspillene i Bergen, deriblant Oscar og den rosa dama på Det Norske Teatret, Chet spiller ikke her på Radioteatret og Drømmecontainer'n på Teater Innlandet.

Ove Alexander Jamt Dahl, Morten Halle, Christine Lohre og Olav Nordhagen mottok Heddaprisen 2017 i klassen for beste audiovisuelle design for henholdsvis videodesign, lyddesign, scenografi og lysdesign i forestillingen Rekyl, produsert av Teater Innlandet i samarbeid med Nordland Teater og Franzisca Aarflot Produksjoner.

Informasjon

(Objekt ID 7445)
Objekttype Person
Født 7. okt. 1957
Funksjoner Komponist, Musiker
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Mann
Address Oslo
Les mer

Heddajuryen oppga følgende begrunnelse for prisen til Dahl, Halle, Lohre og Nordhagen:

"Når teater er på sitt beste, flyter de enkelte elementene sammen til en enhet. Da får vi en opplevelse av akkurat slik måtte dette stykket formidles akkurat nå. Årets vinner i kategorien audiovisuell design er liten av format, men stor i kunstnerisk evne. I tett samspill med de øvrige delene av forestillingen skaper scenografi, video- og lysdesign bilder som både antyder og utvider forståelsen av innholdet. Musikk og lyddesign inngår i en helhet der dramatikk og ømhet, eventyrlyst og savn finner sitt uttrykk uten at effektene blir overdrevet."

KILDER: 

Heddaprisen, heddaprisen.no, 19.06.2017, https://www.heddaprisen.no/vinnere/2017

Heddaprisen, www.heddaprisen.no, https://www.heddaprisen.no/nominerte/2017

Tilknyttet (1)
Utmerkelser - Tildelinger (1)
Utmerkelser - Nominasjoner (1)