Erlend Hammer

Erlend Hammer (født 23. januar 1978) er en norsk kunsthistoriker. Han har hatt flere verv som kurator, samt flere oppdrag som kunstkritiker. Hammer er pr 2010 kunstskribent for dagsavisen Dagbladet.

Informasjon

(Objekt ID 7425)
Objekttype Person
Funksjoner Kurator, Kunsthistoriker, Kritiker
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Mann
Les mer

Hammer tok hovedfagseksamen i kunsthistorie i 2005 ved Universitetet i Bergen med avhandlingen Hosted/visited : two perspectives on La Monte Young & Marian Zazeela's Dream House. Han har en mastergrad i kuratorpraksis fra Kunsthøgskolen i Bergen. Han er doktorgradsstudent og stipendiat ved UIB.

Fra 2005 til 2008 virket Erlend Hammer som kunstkritiker, tekstene hans ble hovedsakelig publisert i kunstkritikk.no, samt fagbladet Billedkunst, der han primært skrev artikler innen feltene lyd- og performance-kunst.

Som kurator har han arbeidet med Field med Mike Harding, Lasse Marhaug og Jana Winderen som var en utendørskonsert med sauer i Bergen.Hammer har også vært kurator for oppsetninger under Boralis festivalen og for Lydgalleriet på Landmark.

Erlend Hammer har mottatt stipend blant annet fra Ny Musikk. Han har også hatt opphold på Det norske institutt i Roma finansiert av reisestipend.

Kilde: wikipedia.no, 15.10.2010, http://no.wikipedia.org/wiki/Erlend_Hammer

Medvirket i produksjoner (1)
Tittel Premiere Rolle
Uten tittel () 20. mar. 2010 Medskaper
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler