Heida Karine Johannesdottir Mobeck

Heida Karine Johannesdottir Mobeck, også kjent som
Heida Karine Johannesdottir, er en norsk musiker og komponist.

Heida Karine Johannesdottir Mobeck og Anja Lauvdal komponerte musikk til produksjonen We Come in Peace (2019), en danseproduksjon av Helgebostad, Johannesdottir, Lauvdal, Floen og Theisen. De to, Kristin Helgebostad, Fredrik Floen og Irene Vesterhus Theisen mottok Kritikerprisen for dans 2019/2020 for sitt arbeid med produksjonen.

Informasjon

(Objekt ID 65341)
Objekttype Person
Funksjoner Komponist, Musiker
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Kvinne
Les mer

I sin tale ved utdelingen av Dansekritikerprisen 2019/2020 sa Karen Frøsland Nystøyl blant annet dette:

"We Come in Peace er en bemerkelsesverdig forestilling. Den er blitt kalt et nydelig stykke performancekunst, et modig og rørende prosjekt, en forestilling som skinner ut til verdensrommet og tilbake. Den er sjelden fordi den er sin egen sjanger: We Come in Peace er verdens første samtidsdansical. Måtte det være en sjanger som er kommet for å bli.

For i denne krysningen ligger muligheter både dansen og musikken kan gripe. Når samtidsdansens frihet og enorme repertoar møter musikalens vesen - den som med det letteste hjerte kan omfavne klisjeene og som har latt ironien fare for lengst - da oppstår essensen i We Come in Peace.

Gjennom Matrix-looken, gjennom lakk og lær og babydoll skinner det nakne, ubesudlede og utilgjorte, det som ofte er det vanskeligste av alt: Oppriktigheten. Den sitter i hver bevegelse, i de krevende koreografiske mønstrene, i det finurlige fotarbeidet, i tempoet, i svetten, i mellomrommene, i musikken – og i henvendelsen.

Jeg sa at årets nominerte utfordrer blikket. We Come in Peace utfordrer det å bli sett. We Come in Peace er som Frida, den står med hjertet i hånden. We Come in Peace inviterer oss inn i oss selv. Selve forestillingen er et besøk fra det verdensrommet, vesener som kommer - i fred - og vil vise oss noe. Det kunne vært en oppvisning i makt. I stedet er det en oppvisning i kjærlighet."

KILDE:

Kritikerlaget, kritikerlaget.no, 21.09.2020, https://kritikerlaget.no/saker/dansekritikerprisen-2019-2020

Medvirket i produksjoner (8)
Tittel Premiere Rolle
DRIV (Cirka TeaterTrondheim Kammermusikkfestival) 24. sep. 2021 Teknisk avvikling
Lear (Det Norske Teatret) 29. feb. 2020 Musiker
We Come in Peace () 19. sep. 2019 Komponist, Konsept/Ide, Tekst, Musiker, Plakat
Flakkande Røynd () 1. feb. 2019 Komponist, Musiker
Come As You Are (Verk Produksjoner) 16. mar. 2017 Musiker
Egg (Øyteateret) 7. jan. 2017 Musiker
State (Ingri Midgard Fiksdal Dans) September 2016 Musiker
kinShips () Musiker