Anders Rogg

FunksjonerKomponist, Skuespiller, Musiker
NasjonalitetNorsk
KjønnMann

Om Anders Rogg

Anders Rogg (født 25. mars 1956 i Oslo) er en norsk musiker, skuespiller og regissør. Etter fullført gymnas (Oslo Katedralskole) arbeidet han 1974–77 ved Riksteatret som inspisient. Deretter ble Anders Rogg et sentralt medlem i den frie teatergruppen Tramteatret fra 1977 til 1986, som skuespiller, komponist, sanger og pianist.

Les mer

Tilknyttet

Vis alle

Medvirkende i

Vis alle

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Mer om Anders Rogg

Som Leon Latex i TV-seriene om Pelle Parafins Bøljeband ble Anders Rogg en velkjent figur for en hel generasjon unge seere.


I Tramteatrets senere periode spilte han også i flere teateroppsetninger utenfor gruppa, blant annet på Oslo Nye Teater. Senere har han samarbeidet om musikkalbum med Kine Hellebust, Eli Rygg og Kristin Solli Schøyen ved siden av tre CD-produksjoner under eget navn. «Videre» er et samarbeid med Audun Myskja.


I perioden 1985–1999 arbeidet Anders Rogg som frilansregissør ved diverse teaterproduksjoner rundt i Norge, blant annet for UKA i Trondheim. Deretter ble han fulltidsansatt ved Kirkens Bymisjon i Oslo som kulturleder.


I 2006 begynte Rogg som frilanser igjen, og ble med som pianist, skuespiller og komponist i friteatergruppen Opplysningskontorets forestilling Sannheten om 2005 (og resten!) på Parkteatret.


Anders Rogg kom tidlig ut av skapet som homofil, i et intervju med ungdomsbladet Det Nye i 1981. Han har senere deltatt aktivt innenfor homomiljøet i Norge, både som musiker og inspirasjonskilde.

Kilde: Wikipedia, wikipedia.no, 30.122.2010, http://no.wikipedia.org/wiki/Anders_Rogg

Alle tilknytninger

Medvirket i