Tittel Filtype Publiseringsdato Last ned
Scrapbook om Tramteatret (2003) pdf 2003 Last ned

Anders Rogg

Anders Rogg (født 25. mars 1956 i Oslo) er en norsk musiker, skuespiller og regissør. Etter fullført gymnas (Oslo Katedralskole) arbeidet han 1974–77 ved Riksteatret som inspisient. Deretter ble Anders Rogg et sentralt medlem i den frie teatergruppen Tramteatret fra 1977 til 1986, som skuespiller, komponist, sanger og pianist.

Informasjon

(Objekt ID 6395)
Objekttype Person
Funksjoner Komponist, Skuespiller, Musiker
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Mann
Les mer

Som Leon Latex i TV-seriene om Pelle Parafins Bøljeband ble Anders Rogg en velkjent figur for en hel generasjon unge seere.


I Tramteatrets senere periode spilte han også i flere teateroppsetninger utenfor gruppa, blant annet på Oslo Nye Teater. Senere har han samarbeidet om musikkalbum med Kine Hellebust, Eli Rygg og Kristin Solli Schøyen ved siden av tre CD-produksjoner under eget navn. «Videre» er et samarbeid med Audun Myskja.


I perioden 1985–1999 arbeidet Anders Rogg som frilansregissør ved diverse teaterproduksjoner rundt i Norge, blant annet for UKA i Trondheim. Deretter ble han fulltidsansatt ved Kirkens Bymisjon i Oslo som kulturleder.


I 2006 begynte Rogg som frilanser igjen, og ble med som pianist, skuespiller og komponist i friteatergruppen Opplysningskontorets forestilling Sannheten om 2005 (og resten!) på Parkteatret.


Anders Rogg kom tidlig ut av skapet som homofil, i et intervju med ungdomsbladet Det Nye i 1981. Han har senere deltatt aktivt innenfor homomiljøet i Norge, både som musiker og inspirasjonskilde.

Kilde: Wikipedia, wikipedia.no, 30.122.2010, http://no.wikipedia.org/wiki/Anders_Rogg

Tilknyttet (4)