Torbjørn Ljunggren

NasjonalitetNorsk
KjønnMann

Om Torbjørn Ljunggren

Torbjørn Ljunggren er videokunstner.

Torbjørn Ljunggren, født 1972, har sin utdannelse fra Fri konst & nya media, Göteborgs Universitet. Han arbeider med videoprojeksjoner for teater, forestillinger og konserter, samt grafikk for TV.

Les mer

Medvirkende i

Vis alle

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Utmerkelser

  • Heddaprisen 2011
    Tildelt pris i kategorien Beste visuell design
  • Heddaprisen 2011
    Nominert i kategorien Beste visuell design

Mer om Torbjørn Ljunggren

Torbjørn Ljunggren har bl.a. samarbeidet med John-Kristian Alsaker om Alice i eventyrland (2006) på Den Nationale Scene, Singin' in the rain på Oslo Nye Teater i 2009 og Pinocchio på Teater Manu (2010), og med Susanne Münzner om Leonce og Lena på Nationaltheatret i 2008.

I 2011 delte han Heddaprisen i kategorien for beste visuelle design med John-Kristian Alsaker and Øyvind Wangensteen for scenografi, video og lys til Ti liv, manus og regi av Kjetil Bang-Hansen, Nationaltheatret.

Heddajuryens begrunnelse lød som følger:

"Prisvinnerne i denne kategorien viser hvilke fantastiske muligheter som ligger i et oppfinnsomt samarbeid mellom scenografi, videoprojeksjoner og lysdesign. Takket være deres magiske skaperevner dundrer Dovre-ekspressen over en av landets minste scener, motorsykler og lastebiler raser oppover smale fjellveier, og vi opplever både rosemalte storgårdsinteriører og NSB-kupeer mens skuespillerne elegant vandrer ut og inn av tidsriktige filmprojeksjoner. Det er helt umulig å skille den ene vinnerens innsats fra den andres – eller den tredjes: De er uløselig knyttet til hverandre.

Prisen går derfor til JOHN-KRISTIAN ALSAKER, TORBJØRN LJUNGGREN OG ØYVIND WANGENSTEEN for henholdsvis scenografi, video og lys til Ti liv, på Torshovteatret."

Kilde:

Heddaprisen

Medvirket i