Torbjørn Ljunggren

Torbjørn Ljunggren er videokunstner.

Torbjørn Ljunggren, født 1972, har sin utdannelse fra Fri konst & nya media, Göteborgs Universitet. Han arbeider med videoprojeksjoner for teater, forestillinger og konserter, samt grafikk for TV.

Informasjon

(Objekt ID 5959)
Objekttype Person
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Mann
Les mer

Torbjørn Ljunggren har bl.a. samarbeidet med John-Kristian Alsaker om Alice i eventyrland (2006) på Den Nationale Scene, Singin' in the rain på Oslo Nye Teater i 2009 og Pinocchio på Teater Manu (2010), og med Susanne Münzner om Leonce og Lena på Nationaltheatret i 2008.

I 2011 delte han Heddaprisen i kategorien for beste visuelle design med John-Kristian Alsaker and Øyvind Wangensteen for scenografi, video og lys til Ti liv, manus og regi av Kjetil Bang-Hansen, Nationaltheatret.

Heddajuryens begrunnelse lød som følger:

"Prisvinnerne i denne kategorien viser hvilke fantastiske muligheter som ligger i et oppfinnsomt samarbeid mellom scenografi, videoprojeksjoner og lysdesign. Takket være deres magiske skaperevner dundrer Dovre-ekspressen over en av landets minste scener, motorsykler og lastebiler raser oppover smale fjellveier, og vi opplever både rosemalte storgårdsinteriører og NSB-kupeer mens skuespillerne elegant vandrer ut og inn av tidsriktige filmprojeksjoner. Det er helt umulig å skille den ene vinnerens innsats fra den andres – eller den tredjes: De er uløselig knyttet til hverandre.

Prisen går derfor til JOHN-KRISTIAN ALSAKER, TORBJØRN LJUNGGREN OG ØYVIND WANGENSTEEN for henholdsvis scenografi, video og lys til Ti liv, på Torshovteatret."

Kilde:

Heddaprisen

Utdanning

Fri konst & nya media, Göteborgs Universitet

Utmerkelser - Tildelinger (1)
Utmerkelser - Nominasjoner (1)