Arne Berggren

Arne Berggren er forfatter, dramatiker og musiker. Berggren debuterte med novellesamling i 1991, og har siden publisert mer enn 20 titler, flere av dem er oversatt til en rekke språk. Han er den ene halvparten av duoen Dronninng Mauds land.

Informasjon

(Objekt ID 5950)
Objekttype Person
Funksjoner Forfatter, Musiker
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Mann
Adresse Oslo
Nettsted Arne Berggren
Les mer

Berggren har skrevet romaner, barne- og ungdomsbøker, lærebøker og essaysamlinger. Han debuterte som forfatter i 1991, med Frøken brenner en novellesamling for ungdom. Året etter fikk han kritikerprisen for romanen Stillemannen- historien om et drap. Ungdomsbøkene hans er oversatt til dansk, svensk, tysk og nederlandsk. Han har skrevet fem bøker om Aldo Monrad, tenåringen fra helvete (Kornetten, Dronningen, Fisken, Meningen med livet, Konfirmanten). Aldo Monrad figurerer også i Aftenposten hver dag som tegneseriestripe.


Skuespillene til Berggren er blitt oppført på scener i Oslo og Bergen, og han har skrevet manus til TV-serier og filmer. Som musiker skriver han låter for og utgjør den ene halvparten av duoen Dronning Mauds Land og har ellers vært med i blant annet The Tunicates, Lumbago (trommeslager) og Beranek band.


Arne Berggren var også tilknyttet reklamebransjen en periode gjennom byråer som JBR, Filadelfia og Grey. Han debuterte på scenen med danser/koreograf Sigrid Edvardsson i 2004 og har siden gjort både stand up og spilt småroller i tv-serier. I 2008 og 2009 var han opphavsmann, koprodusent og hovedforfatter på tv-serien Hvaler på TV2. Han regisserte også siste del av Hvaler sesong 2 som kommer på tv i 2010. Han er også dramatikeren bak forestillingen Dråpen, en av Riksteatrets største forestillinger noensinne, der han også har regi sammen med Sigrid Edvardsson, en forestilling utviklet i samarbeid med Théâtre de la Dame de Coeur, som er verdenskjent for sine Cirque du Soleil-forestillinger i stort format. Dråpen hadde premiere i Kirkenes 9. mars 2009 og turnerte store idrettshaller på 20 steder over hele landet.

kilde: Wikipedia, 10.11.2010, http://no.wikipedia.org/wiki/Arne_Berggren

Medvirket i produksjoner
Tittel Premiere Rolle
Snøfrid (Beaivváš Sámi Našunálateáhter) 12. jan. 2018 Dramatiker
Goboland () 1. mai. 2009 Lyddesign, Musikk, Tekst, Konsept/Ide
Dråpen (Riksteatret) 5. mar. 2009 Regi, Manus
40 (Oslo Nye Teater) 9. mai. 2001 Dramatiker
Snø og Ild (Teaterfabrikken 70N 30ØMusikk i Finnmark) Forfatter
Du ser så godt ut (Oslo Nye Teater) 3. sep. 1999 Dramatiker
Kål og karri (Brageteatret) 26. nov. 1998 Idé
Sexy (Oslo Nye Teater) 23. apr. 1998 Dramatiker
Fjelleventyret (Det Norske Teatret) 31. des. 1947 Skuespiller (Albek)
Verk
Tittel Premiere Rolle
Minst Litteratur, – Forfatter
Sexy Manus – Forfatter
Du ser så godt ut Manus – Forfatter
40 2001, Manus, Komedie – Forfatter
Kål og karri 1998, Manus, Komedie, Barn og unge – Forfatter
Snøfrid Manus – Forfatter
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler