Pål Rønning

FunksjonerSkuespiller
NasjonalitetNorsk
KjønnMann

Om Pål Rønning

Pål Rønning er en norsk skuespiller.

Pål Rønning har sin skuespillerutdanning fra ArtsEd London, School of Acting. Da han var ferdig med sin utdannelse, begynte han på Teatret Vårt i Molde der han blant annet spilte i storsuksessen 90-metersbakken (2004), i Shakespeares Samlede Verker og i juleforestillingen Okse og Esel (2005).

På Den Nationale Scene har han spilt katten Roberto i Ingvar Ambjørnsens Samson & Roberto, og han var også med i Kirsebærhaven og i En handelsreisendes død. Han har dessuten drevet med teatersport på Turboteatret i Bergen

Les mer

Medvirkende i

Vis alle

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Utmerkelser

  • Heddaprisen 2009
    Tildelt pris i kategorien Beste mannlige birolle
  • Heddaprisen 2009
    Nominert i kategorien Beste mannlige birolle

Mer om Pål Rønning

Pål Rønning vant Heddaprisen 2009 i klassen for beste mannlige birolle for rollene som Anders i Guttene i skyggen av Lars Norén, og Hermann Orm i Folkeutryddelse – eller leveren min er meningsløs av Werner Schwab, begge på Den Nationale Scene.

Heddajuryens begrunnelse lød som følger:

"Årets vinner har i løpet av få år markert seg som en skuespiller som spenner over et stort register. Han behersker kunsten å spille både for barn og for voksne, og utfolder seg like helhjertet i lystige komedier, absurd politisk teater og realistisk samtidsdramatikk. Prisen får han for sin fremstilling av to unge menn som på hver sin måte begge står utenfor samfunnet, og i begge rollene klarer han å gjøre det grenseoverskridende både gjenkjennelig - og farlig.

Prisen for beste mannlige birolle går til Pål Rønning for rollene som Anders i Guttene i skyggen av Lars Norén, og Hermann Orm i Folkeutryddelse – eller leveren min er meningsløs av Werner Schwab, begge på Den Nationale Scene."

Kilde:

Heddaprisen

Medvirket i