Mads Ousdal

Født1970
FunksjonerSkuespiller
NasjonalitetNorsk
KjønnMann

Om Mads Ousdal

Mads Ousdal er en norsk skuespiller. Mads Ousdal er sønn av skuespiller Sverre Anker Ousdal. Han er utdannet ved Statens Teaterhøgskole, og har arbeidet både på Den Nationale Scene og Oslo Nye Teater før han begynte på Nationaltheatret i 2000. Han debuterte i rollen som Edmund Tyrone der han spilte mot sin far i rollen som James Tyrone.

Siden har han blant annet vært d'Artagnan i De tre musketerer, Stanley Kowalski i En sporvogn til begjær, Alfred Allmers i Lille Eyolf og Jesper i Folk og røvere i Kardemomme by. Denne rollen tolket han i 2001, mens han fem senere hadde regiansvaret for det samme stykket.

Han har medvirket i TV-serier og filmer, blant annet Detektor og I et speil, i en gåte, og i 2000 mottok han Amandas Debutantpris.

Les mer

Medvirkende i

Vis alle

 • Images (0)
 • Video (0)
 • Audio (0)
 • Files (0)

  Utmerkelser

  Mer om Mads Ousdal

  Mads Ousdal vant Heddaprisen 2009 i klassen for beste mannlige hovedrolle for rollen som Ivan i Brødrene Karamasov på Nationaltheatret.

  Juryen ga følgende begrunnelse:

  "Som flere av dagens yngre skuespillere behersker årets vinner ikke bare teaterscenen, men har også utmerket seg på filmlerretet. Han har rukket å prøve seg som regissør, og har delt på ansvaret for en scenes kunstneriske profil.

  Han får prisen for sin gjennomførte, balanserte og intelligente tolkning av en uvanlig og sammensatt skikkelse, en sosial opprører som rammes av sorg og ender med å gå i nærkamp med Gud, Djevelen og seg selv. Det er stor prestasjon å skape et troverdig portrett av en så menneskelig og intellektuelt kompleks karakter i kamp med teoretiske tanker om skyld og ansvar.

  Mads Ousdal får prisen for sin lysende tolkning av Ivan i Brødrene Karamasov på Nationaltheatret våren 2009."

  Kilde:

  Heddaprisen, sceneweb.no, 12.06.2012, http://sceneweb.no/nb/awarding/17951/Heddaprisen_2009-2009

  Medvirket i