Hæge Manheim

Hæge Manheim vann A-klasse hardingfele dans på landskappleiken i 1996 og 2002. Har dei siste 4 åra undervist i sceneformidling ved folkemusikkstudiet på Rauland. Eksamen Norsk folkeleg dans, NTNU/Folkekulturforbundet 2005. Kursinstruktør i dans og domar i dans og kveding.

Informasjon

(Objekt ID 5497)
Objekttype Person
Født 9. jul. 1961
Funksjoner Skuespiller, Danser, Sanger
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Kvinne
Medlem av Norsk Skuespillerforbund (NSF)
Les mer

Hæge Manheim er dotter av spelemannen Magne Manheim., barnebarn av Harald Manheim og Henrik Gjellesvik. Sidan 1987 har Hæge arbeidd som skodespelar ved sida av at ho har vore aktiv som kvedar og dansar med fleire kappleik-sigrar bak seg. Kvedinga har ho lært av Bjarne Øvrebø, og ho har vore nytta i bryllaup, gravferder og i teatersamanheng. Hæge ynskjer å kombinere teater- og folkemusikk-røynsla.

Kilde:

Folkemusikk.no. 19.08.2010: http://www.folkemusikk.no/manheim-haege.4646209-146036.html

Utdanning

Den Norske Operas ballettskole. Romerike Folkehøgskole, teaterlinjen. Privatstudier med Siri Rom, Finn Kvalem, Gisle Straume, Thomas Fasting. Elevtid Nordland Teater - Wolfgang Kolneder.

Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler