Tittel Filtype Objektside Last ned
Musikk fra Nings forestilling LydSol, 2006-08 Objektside Last ned

Amund Sjølie Sveen

Amund Sjølie Sveen (født 1973) er en norsk kunstner, musiker og skribent oppvokst i Vadsø i Finnmark. Han er kjent for sine verk, aksjoner og tekster som han selv beskriver som «undersøkelser av samfunnspolitiske problemstillinger i vår globaliserte, markedsliberalistiske verdensorden». Sveen har særlig vært opptatt av tematikk med utgangspunkt i nord og det sirkumpolare, arktiske området.

Sjølie Sveen har markert seg i den offentlig debatten med sine verk, som ofte tar opp eksplisitt politisk innhold. Han har produsert, skrevet, regissert og framført en rekke solo performance lectures («foredragsforestillinger»), blant annet Economic Theory for Dummies (2013) og The Norwegian Way (2010).

Amund Sjølie Sveen er tilknyttet NORDTING (2014 -). Sjølie Sveen var også en del av det norske musikkteaterkollektivet NING (1997-2017).

Informasjon

(Objekt ID 516)
Objekttype Person
Født 1. jan. 1973
Funksjoner Kunstnerisk leder, Regissør, Lyddesigner, Skuespiller, Musiker
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Mann
Epost amund@ning.no
Nettsted Amund
Les mer

Særlig kjent er prosjektet Nordting (2014-). Det første arrangementet, som gikk av stabelen under Festspillene i Nord-Norge i 2014, forårsaket stor debatt på grunn av den tydelige og kritiske omtalen av Statoil (nåværende Equinor) som sponsorpartner for kulturlivet i Nord-Norge. Daværende Fylkesmann i Troms, Svein Ludvigsen, var en av dem som tydelig ga uttrykk for sin misnøye med prosjektet i media. Prosjektet fikk imidlertid svært positiv omtale av flere kommentatorer.

KILDE:

Wikipedia, wikipedia.no, 09.02.22

Tilknyttet (3)
Verk (2)
Tittel Publiseringsdato Rolle
Transitt Musikk, Samtidsmusikk – Komponist
Sound of Freedom Musikk, Samtidsmusikk – Komponist