Miloud Guiderk

Miloud Guiderk (født 18. mai 1947 i Casablanca, Marokko) er en norsk-marokkansk folkemusiker og grunnlegger av Cosmopolite Scene.

Informasjon

(Objekt ID 48549)
Objekttype Person
Født 18. mai. 1947
Funksjoner Musiker
Nasjonalitet Marokkisk
Kjønn Mann
Les mer

I 2001 ble Miloud Guiderk overrakt Oslo Jazzfestival prisen "for sin idealistiske formidling av verdensmusikk i sin alminnelighet og jazzmusikk i særdeleshet, til oppdragelse og glede for hovedstadens kulturpublikum".

I 2008 ble Miloud Guiderk slått til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden med følgende begrunnelse for tildelingen:

"Ordensrådet har i sin vurdering og begrunnelse lagt betydelig vekt på at han på sin ukonvensjonelle måte, sin omtanke og raushet har bidratt til å skape et nivå for scenekunst innen jazz og etnisk musikk. Han har ved dette hevet den etniske musikkens nasjonale og internasjonale posisjon. Det er videre lagt vekt på hans innsats for psykisk utviklingshemmede, og ikke minst hans arbeid med musikk som brobygger ved integreringen av innvandrere i Norge".

Kilde:

Cosmopolite, cosmopolite.no, 21.05.2015, http://cosmopolite.no/om_cosmopolite_scene

Tilknyttet (1)
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler