Lars Funderud Johannessen

Lars Funderud Johannessen (født 20. november 1973) er en norsk skuespiller.

Johannessen har arbeidet ved flere norske teatre, blant annet Teatret Vårt i Molde, hvor han var ansatt i to år. Her spilte han i blant annet Å temme trollet og Rickard III. Han gjestet Agder Teater hvor han blant annet spilte i Erobringen av Sydpolen, Den Stundesløse, Over Kvåsen og Fritt fall fra fjerde. Han har spilt i Brageteatrets oppsetninger Fluktbilen og Løperen, Riksteatrets oppsetning av Fyrtøyet, samt forestillingen Innhentet ved Festspillene i Bergen. Lars Funderud Johannessen har også jobbet ved Det Norske Teatret og Rogaland Teater.

Informasjon

(Objekt ID 4615)
Objekttype Person
Født 20. nov. 1973
Funksjoner Skuespiller
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Mann
Les mer

Lars Funderud Johannessen har i tillegg spilt i flere tv- og filmproduksjoner, og han er kanskje mest kjent for rollen som den tilbakestående unge mannen Kjell Magne i Familiesagaen De syv søstre på TV 2 (1996–1998).

De samlede skuespillerensemblene i forestillingene Fruen fra havet og Perpleks på Rogaland Teater vant Heddaprisen 2014 i klassen for særlig kunstnerisk innsats. Lars Funderud Johannessen spilte i Fruen fra havet, der han samarbeidet med Nina Ellen Ødegård, Cato Skimten Storengen, Helga Guren, Glenn André Kaada og Ingrid Rusten. I Perpleks spilte Ingrid Rusten, Ragnhild Mønnes, Svein Solenes og Øystein Martinsen.

Heddajuryen oppga følgende begrunnelse:

"Juryen står fritt i om de ønsker å dele ut en Heddapris for særlig kunstnerisk innsats. I år ønsker juryen å dele ut en slik pris. Prisen går ikke til en regissør, scenograf eller dramatiker. Den går heller ikke til en enkelt skuespiller. Basert på to forestillinger ved ett og samme teater går prisen til skuespillerne samlet for deres ensemblespill.

Juryen ønsker å hedre samspillet mellom skuespillerne; den kollektive prestasjonen som løfter den enkeltes sterke rolleprestasjon til teateropplevelser av særlig kvalitet og verdi. En av forestillingene er en klassiker, den andre er et moderne stykke. I begge tilfeller så vi i samspillet en renhet og naturlighet som forutsetter raushet og trygghet i ensemblet. Det fellesskapet er teatrets forutsetning.

Prisen for særlig kunstnerisk innsats går til ensemblene i forestillingene Fruen fra havet og Perpleks på Rogaland Teater."

Kilder:

Rogaland Teater, rogaland-teater.no, 06.12.2011, http://www.rogaland-teater.no/newsread/news.asp?docid=11845&wce=skuespillerDetalj

Heddaprisen 2014, www.heddaprisen.no, 16.06.2014, http://www.heddaprisen.no/pub/heddaprisen/main/?aid=1266

Wikipedia, no.wikipedia.org, 06.11.2011, http://no.wikipedia.org/wiki/Lars_Funderud_Johannessen


Utdanning

2003: Skuespillerutdannelse fra Circle in the Square Theater School, New York