Svein Harry Schöttker Hauge

Også kjent som: Svein Harry Schöttker-Hauge

Svein Harry Schöttker Hauge (f. 1966) er en norsk skuespiller.

Schöttker Hauge gikk ut av Statens Teaterhøgskole i 1992, og var ved Teater Ibsen før han i 1994 kom til Rogaland Teater. Der debuterte han som Fogden i Ibsens Brand (1994). Han har også vært tilknyttet produksjoner ved Hålogaland Teater, Nordland Teater, RiksteateretOslo Nye Teater og Det Vestnorske Teatret.

Schöttker Hauge fikk Heddaprisen 2023 i kategorien Beste skuespiller/medspiller for rollen som Ammen i Romeo og Julie på Den Nationale Scene, regissert av Kjersti Horn.

Informasjon

(Objekt ID 4395)
Objekttype Person
Også kjent som Svein Harry Schöttker-Hauge
Født 6. mai. 1966
Funksjoner Kunstnerisk leder, Regissør, Skuespiller, Dramatiker
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Mann
Address Bergen
Nettsted Svein Harry Schöttker-Hauge
Les mer

Svein Harry Schöttker Hauge har spilt klassikere - blant annet har han vært Sakfører Krogstad i Et Dukkehjem (1995), han har hatt tittelrollen i både i Holbergs Erasmus Montanus (1997) og i Tsjekhovs Onkel Vanja (2001), og han har spilt Jean i Strindbergs Frøken Julie - men han har også tolket samtidsdramatikere som Harold Pinter (Bedrag) og Marius von Mayenburg (Øyelys).

Våren 2008 var han kunstnerisk leder, regissør og manusforfatter for Mysteriespillet Over alt under Pasjon08, og han hadde rollen som Skuggen i Jon Fosses Dessa auga, Rogaland Teaters storsatsing i anledning av at Stavanger i 2008 var europeisk kulturby. Han har også medvirket i en rekke filmer.

Svein Harry Schöttker Hauge var nominert til Heddaprisen 2010 i kategorien for beste mannlige hovedrolle for tittelrollen i John Gabriel Borkman av Henrik Ibsen, Rogaland Teater, Hovedscenen.

Kilde:

Heddaprisen

Heddaprisen, heddaprisen.no, 05.09.2023
https://www.heddaprisen.no/vinnere/2023

Verk (1)
Tittel Publiseringsdato Rolle
Over alt Manus – Forfatter
Utmerkelser - Tildelinger (1)