Svein Harry Schöttker Hauge

Svein Harry Schöttker Hauge er en norsk skuespiller.

Svein Harry Schöttker Hauge er født i 1966. Han gikk ut av Statens Teaterhøgskole i 1992, og var ved Teater Ibsen før han i 1994 kom til Rogaland Teater. Der debuterte han som Fogden i Ibsens Brand (1994).

Informasjon

(Objekt ID 4395)
Objekttype Person
Funksjoner Kunstnerisk leder, Regissør, Skuespiller, Dramatiker
Les mer

Svein Harry Schöttker Hauge har spilt klassikere - blant annet har han vært Sakfører Krogstad i Et Dukkehjem (1995), han har hatt tittelrollen i både i Holbergs Erasmus Montanus (1997) og i Tsjekhovs Onkel Vanja (2001), og han har spilt Jean i Strindbergs Frøken Julie - men han har også tolket samtidsdramatikere som Harold Pinter (Bedrag) og Marius von Mayenburg (Øyelys).

Våren 2008 var han kunstnerisk leder, regissør og manusforfatter for Mysteriespillet Over alt under Pasjon08, og han hadde rollen som Skuggen i Jon Fosses Dessa auga, Rogaland Teaters storsatsing i anledning av at Stavanger i 2008 var europeisk kulturby. Han har også medvirket i en rekke filmer.

Svein Harry Schöttker Hauge var nominert til Heddaprisen 2010 i kategorien for beste mannlige hovedrolle for tittelrollen i John Gabriel Borkman av Henrik Ibsen, Rogaland Teater, Hovedscenen.

Kilde:

Heddaprisen

Verk (1)
Tittel Premiere Rolle
Over alt Manus – Forfatter