Ketil Høegh

Også kjent somKetil Eivind Høegh
Født3. des. 1956
FunksjonerSkuespiller
NasjonalitetNorsk
KjønnMann

Om Ketil Høegh

Ketil Eivind Høegh(født 3. desember 1956) er en norsk skuespiller. Ketil Høegh har siden 1991 vært fast ansatt ved Hålogaland Teater. Høegh har også skrevet og framført egne forestillinger, samt medvirket i flere norske filmer og TV-serier.

Les mer

Medvirkende i

Vis alle

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Verk av Ketil Høegh

Vis alle

Utmerkelser

Mer om Ketil Høegh

Høegh har bakgrunn fra amatørteater og skolerevyer (Bragerevyen) i Tromsø. Han gikk ut fra Statens teaterhøgskole i 1982 og ble først tilsatt ved Nordland Teater. Av roller der kan nevnes Lennie i John Steinbecks "Om mus og menn". Fra 1984 var Høegh tilsatt ved Rogaland Teater. Her spilte han blant annet Stanley Kowalski i Tennessee Williams' "En sporvogn til begjær", Oberon i "En midtsommernattsdrøm" og den mannlige hovedrollen i "Slakteren" av Franz Xaver Kroetz.

Fra 1991 har han vært ved Hålogaland Teater i hjembyen. Her har han bidratt med tolkninger fra så vel det klassiske repertoaret som samtidsdramatikk, i tillegg til at han vært en nøkkelperson i teaterets satsinger på nordnorsk humor.

Ketil Høegh og Ragnar Olsen ble nominert til Heddaprisen 2014 i kategorien for beste scenetekst for sin gjendiktning av Ludvig Holbergs skuespill Jeppe på Bjerget til produksjonen Jeppe, produsert av Hålogaland Teater. Høegh regisserte også forestillingen.

KILDER:

Heddaprisen, heddaprisen.no, 19.05.2014, http://www.heddaprisen.no/pub/heddaprisen/main/?aid=1215

Norsk Wikipedia, no.wikipedia.org, 02.09.2010, http://no.wikipedia.org/wiki/Ketil_Høegh

Medvirket i

Verk av Ketil Høegh