Torgunn Wold Platzack

FunksjonerRegissør, Koreograf, Choreography, Danser, Pedagog
NasjonalitetNorsk
KjønnKvinne
Epost torgunn.produksjoner@gmail.com
NettstedTorgunn Produksjoner

Om Torgunn Wold Platzack

Torgunn Platzack er norsk koreograf, skuespiller og danser. Torgunn Platzack har arbeidet som skapende og utøvende scenekunstner siden 1999. Hun er utdannet fra Den Norske Balletthøyskole og École Internationale de Théâtre Jacques Lecoq i Paris. Via Torgunn Produksjoner, lager Platzack forestillinger for barn, ungdom og voksne. Forestillingene I sitt eget selskap, På besøk, Mästerkatten og Madame de D er med i Norsk Scenekunstbruk og har hatt omfattende turneer i Norge og Sverige.

Torgunn Wold Platzack underviser også i bevegelsesfag og teaterklovning ved flere sceneutdanninger i Norge.

Les mer

Tilknyttet

Vis alle

Medvirkende i

Vis alle

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Mer om Torgunn Wold Platzack

Som koreograf og regissør arbeider Torgunn Wold Platzack tett med både skuespillere og dansere. Forestillingene utvikles fra sceniske bilder og improvisasjoner, og krysser ofte grenser mellom sceniske sjangre.

I tillegg til egne forestillinger, har Platzack vært engasjert som koreograf for Norrlandsoperan i Sverige, NISS (Nordisk Institutt for Scene og Studio), Gul Katt Produksjoner, Teater Tramp og Teater Grimsborken i Norge.

Platzack har vært engasjert som danser, forteller og dukkefører i Hege Haagenruds forestilling Morgenfuglen, hun har vært danser ved Centre Dramatique National de St. Denis i Paris, og skuepiller og sanger i Teater Jokers Rike Per.

I de siste årene, har Torgunn Platzack også gjort flere soloer og duoer der hun utforsker møtet mellom dans og teaterklovning. Nord-Trøndelag Teaters To på kloden er en forestilling som nyskaper klovnefiguren i vår tid - med Torgunn Platzack som medskapende utøver.

Alle tilknytninger

Medvirket i