Wencke Fugelli Mühleisen

Født19. okt. 1953
FunksjonerPerformancekunstner, Skribent, Forsker, Professor
NasjonalitetNorsk
KjønnKvinne
NettstedPublikasjoner av Wencke Mühleisen

Om Wencke Fugelli Mühleisen

Wencke Fugelli Mühleisen (født 19. oktober 1953) er norsk skribent, kjønns- og medieforsker. Mühleisen er professor ved Universitetet i Stavanger (tidligere Høgskulen i Stavanger).

Fra 1978 til 1989 var Wencke Mühleisen aktiv som performancekunstner. Hun behandlet temaer som kjønn, kropp, seksualitet, feminisme og politikk. Avisen Blikk beskriver henne som landskjent som «råtøff performanceartist som sjokkerte ved å kle seg naken på scenen, male musa si rød og illudere samleier».

Mellom 1976 og 1985 bodde Mühleisen i Friedrichshof-kollektivet, et radikalt kunstnerkollektiv i Østerrike som eksisterte fra 1970 til 1989 og bl.a. praktiserte felles eiendom, åpne parforhold, felles ansvar for barneoppdragelse, skole og egen kursvirksomhet, og som fikk kritikk for å være autoritært.

Les mer

Medvirkende i

Vis alle

 • Images (0)
 • Video (0)
 • Audio (0)
 • Files (0)

  Mer om Wencke Fugelli Mühleisen

  Wencke Mühleisen er dr. art. i medier og kommunikasjon og var fra 2003 til begynnelsen av 2008 forsker (post doc.) ved Senter for kvinne- og kjønnsforskning ved Universitetet i Oslo. I dag er hun professor ved Universitetet i Stavanger. Hennes interesseområder er feministisk teori, queer teori, feministisk medieteori og analyse, og forståelser av kjønn og seksualitet i film, fjernsyn, populærkultur og samtidskunst.

  KILDE:


  Wikipedia, no.wikipedia.org, 04.03.2014, http://no.wikipedia.org/wiki/Wencke_M%C3%BChleisen

  Medvirket i