Wencke Fugelli Mühleisen

Wencke Fugelli Mühleisen (født 19. oktober 1953) er norsk skribent, kjønns- og medieforsker. Mühleisen er professor ved Universitetet i Stavanger (tidligere Høgskulen i Stavanger).

Fra 1978 til 1989 var Wencke Mühleisen aktiv som performancekunstner. Hun behandlet temaer som kjønn, kropp, seksualitet, feminisme og politikk. Avisen Blikk beskriver henne som landskjent som «råtøff performanceartist som sjokkerte ved å kle seg naken på scenen, male musa si rød og illudere samleier».

Mellom 1976 og 1985 bodde Mühleisen i Friedrichshof-kollektivet, et radikalt kunstnerkollektiv i Østerrike som eksisterte fra 1970 til 1989 og bl.a. praktiserte felles eiendom, åpne parforhold, felles ansvar for barneoppdragelse, skole og egen kursvirksomhet, og som fikk kritikk for å være autoritært.

Informasjon

(Objekt ID 38511)
Objekttype Person
Født 19. okt. 1953
Funksjoner Performancekunstner, Skribent, Forsker, Professor
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Kvinne
Nettsted Publikasjoner av Wencke Mühleisen
Les mer

Wencke Mühleisen er dr. art. i medier og kommunikasjon og var fra 2003 til begynnelsen av 2008 forsker (post doc.) ved Senter for kvinne- og kjønnsforskning ved Universitetet i Oslo. I dag er hun professor ved Universitetet i Stavanger. Hennes interesseområder er feministisk teori, queer teori, feministisk medieteori og analyse, og forståelser av kjønn og seksualitet i film, fjernsyn, populærkultur og samtidskunst.

KILDE:


Wikipedia, no.wikipedia.org, 04.03.2014, http://no.wikipedia.org/wiki/Wencke_M%C3%BChleisen

Medvirket i produksjoner
Tittel Premiere Rolle
Scenefilosofisk Fakultet for Kunstbasert Terrorforskning (Julian Blaue) 16. mar. 2014 Aktør
Drømmen (De Utvalgte) 24. feb. 2010 Tekst
Lady Charles og Prince Diana () Aktør, Konsept/Ide, Hovedprodusent
Amputasjon (Thesbiteateret) mar. 1976 Skuespiller (Operasjonssøster Lucrezia m.fl.)
Buret (Thesbiteateret) 4. des. 1975 Skuespiller (Fange)
Alias Nick Carter (Thesbiteateret) 1975 Skuespiller (Kvinnen)
Jeppe (på bjerget) (Thesbiteateret) 11. des. 1974 Skuespiller (Nille)
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler