Kari Hamnøy

Mezzosopran. Rolledebut på Den Norske Opera i 1988 som Dorabella i "Cosi fan tutte", etterfulgt av Amneris i "Aida" og Suzuki i "Madame Butterfly". I 1992 ble hun ansatt ved Det Kongelige Theater i København.

Informasjon

(Objekt ID 37400)
Objekttype Person
Født 1954
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Kvinne
Nettsted Norsk musikkhistorie
Les mer

- startet sin utdannelse ved "Musikkfagskolen" på Foss skole, først som pianist, men så til sang hovedfag hvor Rigmor Tarøy var hennes lærer. Hun fortsatte studiene ved "Opera-akademiet" i København 1979-82 med debutkonsert i 1985. Sanglærer var Kim Borg. Hun debuterte i Oslo et år tidligere.

Jevnlig har hun også studert hos sin mor, mezzosopranen Ragnhild Hamnøy. Kari Hamnøy har gjestet Den Jydske Opera i Århus som Waltraute i "Valkyrien" og Meg Page i "Falstaff" i Dublin. Blant de mange roller: Marcellina i "Barberen", Mary i "Den flygende Hollender", Magdelone i "Maskarade", Ulrica i "Maskeballet", Prinsesse Clarissa i "Kjærligheten til de tre appelsiner", Mor Maria i "Karmelittsøstrene" og Eboli i "Don Carlos".

Medvirket i produksjoner
Tittel Premiere Rolle
Karmelittsøstrene (Den Norske Opera & Ballett) 8. sep. 2001 Sang
Cosi fan tutte (Den Norske Opera & Ballett) 19. mar. 1988 Sang
Madama Butterfly (Den Norske Opera & Ballett) 15. sep. 1986 Sang
Aida (Den Norske Opera & Ballett) 12. nov. 1984 Sang
Catilina (Nationaltheatret) 5. feb. 1976 Statist
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler