Almar Heggen

Født25. mai. 1933
NettstedWikipedia

Om Almar Heggen

Er en norsk operasanger solist, bass. som bygget sin karriere i Tyskland og oppnådde et betydelig renommé i utlandet. Fra 1969 til 1986 var han fast solist ved Den Norske Opera i Oslo.

Les mer

Medvirkende i

Vis alle

 • Images (0)
 • Video (0)
 • Audio (0)
 • Files (0)

  Mer om Almar Heggen

  lmar Heggen ble født på gården Heggen i Valldal innerst i Storfjorden på Sunnmøre. Han var yngstemann av 6 søsken i en musikalsk familie og lærte tidlig å spille fiolin og piano. I 1950 startet han klaverstudier ved Musikkonservatoriet i Oslo og avla senere også kordirigenteksamen. Stemmebegavelsen ble oppdaget under musikkstudiene ved en "tilfeldighet", og han startet i sanglære hos Morten Vatn i 1954. Han debuterte i 1957 i Matteus-pasjonen med Ingrid Bjoner ved det Norsk Operaselskap. Samme år fikk han tildelt stipend og reiste til Tyskland for å studere hos professor Paul Lohmann i Wiesbaden og hos Clemens Kaiser-Breme ved Folkwangschule i Essen.

  Han fikk sitt første engasjement ved Opernhaus Wuppertal (1959-60), deretter i:

  Deutsche Oper Berlin (1960-61),Theater Freiburg (1961-64),Hessisches Staatstheater Wiesbaden (1964-66),Staatstheater Nürnberg(1966-69).

  Almar Heggen sang dessuten konserter og gjestespill ved en rekke scener i Europa, som bl.a. München, Frankfurt, Düsseldorf, Köln, Wien, Dublin, Roma, København og Stockholm.[3]

  Almar Heggen sang over 40 roller, deriblant:

  Absalon i "Anne Pedersdotter" av Edvard Fliflet Bræin,Sarastro i "Tryllefløyten" av W.A. Mozart,Osmin i "Bortførelsen" av W.A. Mozart,Sparafucile i "Rigoletto" av Giuseppe Verdi,Baron Ochs i "Rosenkavaleren" av Richard Strauss,Pimen i Mussorgskijs "Boris Godunov",Storinkvisitoren i Verdis "Don Carlos",Snekker Engstrand i "Gespenster" ("Gjengangere", H. Ibsen) av Antonio Bibalo (foreligger på CD)

  samt de fleste store bassrollene i Wagner-operaene, bl.a.

  Landgraf von Thüringen i "Tannhäuser",König Heinrich i "Lohengrin",Nibelungenringen:Fafner i "Rheingold"Hunding i "Walkyrien"Wotan i "Siegfried"Hagen i "Götterdämmerung"

  Almar Heggen er bosatt i Oppegård.

  Medvirket i