Camilla Spidsøe Cohen

Også kjent som: Født Camilla Spidsøe/Born Camilla Spidsøe

Camilla Spidsøe Cohen (født Camilla Spidsøe i 1977) er fra Trondheim.

Camilla Spidsøe Cohen ble ansatt ved Nasjonalballetten i 1997, og var der i seks år. Her hadde hun sentrale roller i mange oppsetninger, og setter særlig pris på å ha samarbeidet med Mats Ek, Jiří Kylián, Paul Lightfoot, Jo Strømgren, Kjersti Alveberg og Ingun Bjørnsgaard.

Informasjon

(Objekt ID 3339)
Objekttype Person
Også kjent som Født Camilla Spidsøe/Born Camilla Spidsøe
Født 1. jan. 1977
Funksjoner Danser
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Kvinne

Kvalifikasjoner

Annen info

Les mer

Camilla Spidsøe Cohen begynte hos Carte Blanche høsten 2003 og har utmerket seg i kompaniet ved blant annet i Ohad Naharins Minus2/Dans. Hun vendte tilbake til Nasjonalballetten ved årsskiftet 2012/2013.

Camilla Spidsøe Cohen har vunnet flere priser, blant annet Kritikerprisen for dans 2005/2006 for sin medvirkning i forestillingen Carte Blanche á la Naharin.

Henning Høholt sa blant annet dette i sin tale på vegne av Norsk Kritikerlag:

"I denne forestillingen er hun et sentrum, med en utrolig vakker utstråling, sikkerhet, god timing, musikalitet og virtuositet, samt i glitrende og godt timet samdans.

At ballettskaperen Ohad Naharin valgte å lage oppsetningen Carte Blanche á la Naharin, er en fjær i hatten for det nasjonale kompaniet for samtidsdans i vesle Norge. Naharin er etterspurt over hele verden, og han sier ja bare til de beste. Likevel er han langt fra noen primadonna, tvert imot en mann som fører seg, med den ujålete autoriteten som kommer med stor indre ro.
At Ohad Naharin videre valgte å la denne danserinnen få en så stor og gjennomgående rolle i sin danseforestilling, er en kompliment til denne strålende dansekunstnerinne, og ga henne sikkert inspirasjon og mulighet til, i det helt store formatet å vise, hva hun virkelig er god for. En oppgave som hun løste til publikums tilfredshet. Hun ga oss virkelig en helt ekstraordinær vakker opplevelse."

Fullstendig tale kan leses på Norsk Kritikerlags hjemmeside.

Kilder:

Carte Blanche. 22.11.2010: http://www.carteblanche.no/om-oss/dansere-no.html

Norsk Kritikerlag, kritikerlaget.no, 29.09.2011, http://www.kritikerlaget.no/pages/nor/234-dansekritikerprisen_200506_gis_til_camilla_spidsoee

Utdanning

Statens Balletthøgskole 1993-1996

Centro Internacional de Danza de Madrid i 1996– 97