Chloé Obolensky

Chloé Obolensky er scenograf.

Chloé Obolensky er født i Hellas, og har sin utdannelse fra Frankrike og England. Hun startet sin karriere med en oppsetning i Hellas der instruktør Karel Kuhn tok utgangspunkt i et stykke av Aristofanes.

Helt fra 1981 arbeidet hun tett sammen med Peter Brook, men hun har også arbeidet såvel med teater som med film og opera i Nederland, Tyskland, Italia, Storbritannia og Østerrike, og i 2004 hadde hun ansvar for scenografi og kostymer i Stein Winges oppsetning av Strindbergs Eit draumspel på Det Norske Teatret.

Chloé Obolensky er også opptatt av fotografi, og har gitt ut boka The Russian Empire: A portrait in photographs. I 2000 fikk hun Molière-prisen, Frankrikes Heddapris, for kostymene til En fransk hunnkatts kjærlighetssorger.

Chloé Obolensky ble nominert til Heddaprisen 2012 i klassen for beste visuelle design for scenografien til Gjengangere, regi Stein Winge, Den Nationale Scene.

Kilde:

Heddaprisen, 29.05.2012, http://heddaprisen.no/pub/heddaprisen/main/?&mid=1031&aid=1030

Informasjon

(Objekt ID 28656)
Objekttype Person
Funksjoner Scenograf, Kostymedesigner
Nasjonalitet Gresk
Kjønn Kvinne
Medvirket i produksjoner (2)
Tittel Premiere Rolle
Gengangere (Den Nationale Scene) 10. sep. 2011 Scenografi
Eit draumspel (Det Norske Teatret) 14. feb. 2004 Scenografi
Utmerkelser - Nominasjoner (1)
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler