Bjørn Bolstad Skjelbred

Bjørn Bolstad Skjelbred (f. 1970) er norsk komponist og pianist. Skjelbred er født og oppvokst i Oslo og har studert klassisk piano fra 8-årsalderen. Våren 2006 fullførte Skjelbred Diplomstudiet i komposisjon ved Norges Musikkhøyskole, med Asbjørn Schaathun og Bjørn H. Kruse som veiledere. Skjelbred har også studert privat med den renommérte italienske komponisten Luca Francesconi.

Informasjon

(Objekt ID 274)
Objekttype Person
Født 1. jan. 1970
Funksjoner Komponist, Musiker
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Mann
Medlem av Norsk Komponistforening (NKF)
Epost post@skjelbred.no
Nettsted Bjørn Bolstad Skjelbred
Les mer

Bjørn Bolstad Skjelbred har komponert over 40 verk i mange ulike sjangre:

Solo- og kammermusikk, elektro-akustisk musikk, for sinfonietta og orkester samt musikk for film og teater. Han har blant annet samarbeidet med teatergruppa De Utvalgte, teaterinstruktør Thorkil Evan Nielsen, slagverker Eirik Raude, ensemblet Pärlor för svin (Sverige), Ensemble 2000 (Danmark) og fløytisten Marianne Leth (Danmark).

Bjørn Bolstad Skjelbred utgjør sammen med Marius Kolbenstvedt og Ingebjørg Torgersen gruppen Fakta Morgana, som har produsert multi-forestillingene Legitim Vold?, vist på Ultimafestivalen 2002 , og Thank Heaven for September 11 1 og 2, vist på Høstustillingen 2003 og lanseringen av den norske utgaven av Le Monde Diplomatique. I 2009 viste de Evilution? på Black Box Teater i Oslo.

Skjelbred har også skrevet mange verk for amatører og unge musikere. Skjelbreds verk har blitt fremført i hele Norden samt Tyskland, Frankrike og Canada. Et skolekonsertprosjekt laget i samarbeid med slagverksolisten Eirik Raude og videokunstneren Boya Bøckman har foruten i Norge blitt fremført i flere europeiske land. Skjelbreds musikk har blitt fremført ved flere festivaler, blant annet Ultima, Ilios og flere UNM-festivaler.

Ved siden av komposisjonsvirksomheten underviser han i komposisjon og improvisasjon, har vært nestformann og aktiv i Ny Musikk Oslo og jobber ellers aktivt som frilansmusiker, arrangør og låtskriver innenfor jazz/pop/rock, bl.a. i bandet Urban Visions. Underviser p.t. i Oslo Kommunale Musikkskole, med jazzklaver/keyboard og komposisjon som fag. Styremedlem i Norsk komponistforening.

Kilde: Wikipedia, wikipedia.no, 16.08.2010, http://no.wikipedia.org/wiki/Bjørn_Bolstad_Skjelbred

Utdanning

Bjørn Bolstad Skjelbred har studert klassisk piano fra 8-årsalderen, musikklinje fra Foss vdrg. Skole i Oslo, private studier i satsteknikk og komposisjon hos Nils E. Bjerkestrand og Kandidatstudiet i komposisjon ved Norges Musikkhøgskole med Bjørn Kruse og Ragnar Søderlind som veiledere. Våren 2006 fullførte Skjelbred Diplomstudiet i komposisjon ved Norges Musikkhøyskole, med Asbjørn Schaathun og Bjørn H. Kruse som veiledere. Skjelbred har også studert privat med den renommérte italienske komponisten Luca Francesconi.

Kilde: Wikipedia, wikipedia.no, 16.08.2010, http://no.wikipedia.org/wiki/Bjørn_Bolstad_Skjelbred

Tilknyttet (1)
Medvirket i produksjoner (10)
Tittel Premiere Rolle
BIOS (Ossavy & Kolbenstvedt) 24. okt. 2013 Komposisjon
Istialia (Fabula RasaNationaltheatret) 27. aug. 2011 Musikk
Unntak og regel (Fabula Rasa) 24. nov. 2010 Komposisjon, Musikk
Kameratklubben (Fabula RasaKompani OKOssavy & Kolbenstvedt) 16. apr. 2009 Musikk, Lyddesign, Komposisjon
Evilution? (FaktaMorgana) 10. feb. 2009 Skuespiller, Musikk
Veras Vinduer (Fabula Rasa) 2. mai. 2008 Musiker, Komposisjon
MOTOR (FaktaMorgana) 5. okt. 2006 Konsept/Ide, Tekst, Komposisjon
Hans og Grete (Trøndelag Teater) 13. des. 2002 Dirigent
Under den elektriske sol (De Utvalgte) 17. apr. 1998 Musikk
Erosjon (De Utvalgte) 3. nov. 1995 Komponist